İlkadım İlçesi Saitbey Mahallesi'nde oturan Şadiye Ö. dün alışveriş yapmak için Kale Mahallesi Gazi Caddesi'ndeki 'Avrupa Yakası' adlı giyim mağazasına gitti. Mağazadan alışveriş yapan Şadiye Ö. kasaya ödeme yapmak için çantasını açtığında, içinde 13 bin dolar değerinde 2 pırlanta yüzük, 200 İngiliz sterlini, 1000 lira, ehliyet ve nüfus cüzdanı bulunan cüzdanının çalındığını fark edince polisi aradı. Olay yerine gelen polis, mağazada güvenlik kamerası olmayınca çevredeki işyerlerinin güvenlik kameralarını incelemeye aldı ve caddeden hırsızlık suçundan sabıkalı Yonca G. ile S.G. adlı kızın geçtiğini belirledi.

Yonca G.'nin evine baskın yapan polis, şüpheliyi S.G. ile birlikte gözaltına aldı. Evde yapılan aramada 1 ruhsatsız tabanca ve 2 pırlanta yüzük bulundu. El konulan yüzükler Emniyet Müdürlüğü'ne çağırılan Şadiye Ö.'ye gösterildi. Ancak, Şadiye Ö., yüzüklerin kendisine ait olmadığını, çantasının çalındığı gün Yonca G.'nin de işyerinde olduğunu teşhis etti.

Polis, ifadesi alınan S.G.'yi ailesine teslim etti. Suçlamayı kabul etmeyen Yonca G. hakkında başlatılan soruşturma sürerken, hırsızlık olayına karışan 3 kişinin de arandığı bildirildi.



HÇ(İS/CK)



Yonca G.: Günder