Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan geçen 16 Ocak Pazartesi günü havalanan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait T- 37C tipi eğitim uçağının Foça'nın 5 kilometre açığında denize düşmesiyle kaybolan Pilot Teğmen Serkan Sağır'ı arama çalışmalarına yeniden başlandı. Denizden, havadan ve karadan yürütülen arama kurtarma çalışmalarına dün öğleden sonra bölgede hava koşullarının ağırlaşması nedeniyle ara verilmiş, çalışmalara katılan gemiler ve hava araçları bölgeden ayrılmıştı. SAR timleri ise karadan arama çalışmalarına devam etmişti.

Arama kurtarma ekipleri, hava şartlarının yeniden düzelmesi üzerine bugün bölgeye döndü. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir mayın arama gemisi, bir denizaltı kurtarma gemisi, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait hücümbotlar denizden çalışmaya devam ederken, Hava Kuvvetleri'ne ait bir helikopter ile uçak da havadan çalışmaları sürdürüyor.

ÖNE ÇIKAN AYRINTILAR

Çalışmaların altıncı gününde arama kurtarma operasyonuna ait ayrıntılar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgiye göre Pakistanlı Pilot Binbaşı Masood Hussein Chhachhar ve Türk Teğmen Serkan Sağır'ın içerisinde bulunduğu T-37C tipi eğitim uçağı Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın atış eğitim sahası olarak kullandığı bölgenin yakınlarına düştükten yaklaşık yarım saat sonra Hava Kuvvetleri'ne ait Cougar tipi SAR helikopteri tarafından, deniz yüzeyindeki yakıt yayıntısı sayesinde tespit edildi. Arama kurtarma operasyonu için alarm verildikten ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı iki mayın avlama gemisi, iki denizaltı kurtarma gemisi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 30 kişilik SAR timinin bölgeye intikal etmesinin ardından 3'üncü gün gemilerde bulunan 'Row' cihazından alınan görüntüler neticesinde, pilotların uçağın kokpitinde olmadığı belirlendi. Aynı günün akşam saatlerinde ise Pilot Binbaşı Masood Hussein Chhachhar'in cansız bedeni suda bulundu. SAR timinin botuna alınan Binbaşı Chhachhar'ın cesedi, daha sonra helikopterle bölgeden götürüldü.