Ajanslar Salı günü Yaygınyurt Köyü kırsalında, "başından vurularak öldürülmüş, elektrik direğine bağlı" bir ceset bulunduğunu, İlçe Jandarma Komutanlığı'nın cesedin "köyün bakkalı Mevlüt Bengi'ye ait olduğunu" tespit ettiğini bildirmişti.

Medyada yansıyan haberlerde Bengi'nin öldürülmesinden PKK güçleri sorumlu tutuldu.

Olaydan kısa süre sonra, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Pervin Buldan'ı arayarak, "O köyde taş taş üstünde bırakmayacağım. O teröristleri yakalayacağım. Sizi CHP bile kurtaramayacak" dediğine yönelik haberler basına yansıdı.

Bengi'nin 24 Haziran seçimlerinde AKP müşahidi olarak görevlendirildiği ancak oylama sırasında kayıplara karıştığı da iddialar sırasındaydı.

HDP'li Buldan, bugün bir basın açıklaması yaparak Soylu'nun "kendisini arayıp tehdit ettiği" iddiasını doğruladı.

Buldan, "Dün Süleyman Soylu'dan tehdit içerikli bir telefon aldım. Soylu, Ağrı Doğubeyazıt'ta gerçekleştirilen infazın sorumlusunun partimiz olduğunu iddia etti. 6 milyondan fazla insanın oyunu alan bir partiyi bu tür suçlamalarla karalamalarına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Buldan, "Soylu'nun bir partinin eş genel başkanını arayıp tehdit etmesi kabul edilemez" diye konuştu.

İddialarla ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama yok.

Öte yandan, Soylu'nun bölgedeki valilere "şehit cenazelerine CHP İl Başkanlarının katılmaması konusunda talimat verdiği" iddiası da tartışma konusu.

HDP: Soylu suçluları yakalamak yerine partimizle uğraşmayı sürdürüyor

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Soylu'yu "bugüne kadar yapması gerekeni yapmayıp HDP'yle uğraşmakla" suçladı.

Temelli, "Ortada hepimizin kınadığı bir olay var. Gidip suçluları yakalamak yerine partimizle uğraşmaya devam ediyor, tıpkı seçimde olduğu gibi. Bütün bu sözlerini kendisine iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Türkkan ve CHP'li Sezgin Tanrıkulu da olayı kınayanlar arasında.

Ne yaşandı?

Mevlüt Bengi

Ajanslar 25 Haziran günü Büyük Ağrı ile Küçük Ağrı dağı arasında kalan Yaygınyurt Köyü'nde elektrik direğine bağlı, başından vurularak öldürülmüş bir ceset bulunduğunu bildirmişti.

Jandarma cesedin kimliğini "Türkmen köyünde bakkal dükkanı işleten Mevlüt Bengi" olarak belirledi.

DHA'nın haberinde yer alan iddiaya göre, Bengi'nin üzerinde "Bazı arkadaşlarımızın şehadetine neden olan bu kişi Mevlüt Bengi'dir, sorgulanıp, cezası PKK'nın silahlı kanadı olan HPG tarafından kesilmiştir" yazılı bir not çıktı.

AA'nın haberinde ise şu ifadeler yer aldı:

"AK Parti Doğubayazıt İlçe Teşkilatı tarafından sandık müşahidi olarak görevlendirilen Mevlüt Bengi'den Pazar günü haber alamayan ilçe teşkilatı mensupları, yedek sandık müşahidini görev yapacağı okula göndermişti. Bengi'nin telefonunun kapalı olması ve kendisinden uzun süre haber alınamamasından şüphelenen yakınları da durumu güvenlik güçlerine bildirmişti.

"Çiftlik köyü ve çevresinde yapılan aramalar sonuçsuz kalırken, bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçleri, Bengi'nin cesedini, Yaygınyurt köyü kırsalında elektrik direğine bağlı ve başından silahla vurulmuş halde bulmuştu. Cesedin yanında '2015 yılından beri devletin ajanlığını yaptığı için öldürülmüştür' yazılı not bulunmuştu."

Ağrı Valiliği: Feyzi Ertik'in intihar ettiği tespit edildi

Ajanslar daha sonra yine AKP'li olduğu belirlenen bir kişinin daha, bu defa "iple asılmış bir halde evinde ölü bulunduğunu" aktardı.

Ölü bulunan kişinin Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'nde temizlik personeli olarak görev yapan Feyzi Ertik olduğu belirtildi.

Ağrı Valiliği'nden konuyla ilgili Çarşamba günü yapılan açıklamada, "Yapılan tüm incelemeler ve delillerin değerlendirilmesi ile otopsi raporu sonucuna göre Feyzi Ertik adlı şahsın evinde kendini asmak suretiyle intihar ettiği tespit edilmiştir" dendi.

Valilik olayla ilgili açıklamasında Ertik'in AKP`ye destek verdiği ve bu yüzden PKK tarafından infaz edildiği haberlerinin "tamamen gerçek dışı" olduğunu kaydetti.

Açıklama