Asayiş Şube Ahlak Masası ekipleri, Türkmenistan ve Tacikistan'dan iş vaadiyle getirdikleri kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları ileri sürülen bir çeteye baskın düzenledi. Gaziantep'te 18, İstanbul'da ise 1 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen baskında, çetenin lideri olduğu ileri sürülen Türkmenistan uyruklu 29 yaşındaki Gozel Abeyova ile Türk erkek arkadaşı ve yardımcısı Halil İbrahim K.'nın yanı sıra, İstanbul'daki bağlantı ve kadın sevkini gerçekleştiren 32 yaşındaki Nigara Huşinova'nın da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı.

Baskın yapılan lüks stüdyo dairelerde ise 3'ü Tacikistan, 22'si Türkmen uyruklu 25 kadın gözaltına alındı. Bu kadınlar zorla fuhuş yaptırıldıklarını ileri sürerek çete mensuplarından şikayetçi oldu, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürüldü.

Baskın yapılan evlerde çatıştırılan kadınlardan alınan para miktarları, müşteriler ve telefonlarının yer aldığı ajandalar ile performanslarına ilişkin belgeler ele geçirildi. Fuhuş çetesi mensuplarının evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda telefon ile bir tabanca bulundu. Fuhuştan elde edilen çok miktarda paranın yanı sıra, kadınların müşterilere sevkinde kullanılan iki taksi ve fuhuş çetesinin sahip olduğu lüks otomobile de el konuldu. 

Şüpheliler polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.