Faik KAPTAN/İSTANBUL,  Atatürk Havalimanı iç hatlarda  sıvı yasağı uygulamasına başlandı. İstanbul’dan Ağrı’ya giden Mecbure Küçük’ün uçağa beraberinde götürdüğü naylon torba içindeki kavanozdaki bulunan pekmeze güvenlik görevlisi tarafından el konuldu. Pekmez, sıvı atık kutusuna atılırken üzülen Mecbure Küçük’ü, Atatürk Havalimanı’ndan sorumlu Vali Yardımcısı Ahmet Aydın teselli etti.

Kurallar uyarınca yolcunun yanında taşıdığı el bagajında çıkan sıvıları “Sıvı Atık Kutusu”na kendilerinin atması gerektiği söylenince Mecbure Küçük, kadın güvenlik görevlisine, ” Ben atamam, sen at “ dedi. Bunun üzerine güvenlik görevlisi de kavanozu kutuya attı.

Sıvı yasağının başlaması nedeniyle bir açıklama yapan Ahmet Aydın yeni uygulamadaki amacın uçuş güvenliği olduğunu, belirterek şöyle konuştu:

“Uygulama 1 Nisan'dan itibaren tüm iç hat uçuşlarını kapsayacak. Tüm iç hat uçuşlarında vatandaşlarımız yanına aldığı el bagajlarında sıvı kısıtlamasıyla karşı karşıya gelecek. Özellikle su, deodorant, parfüm, kolonya, diş macunu gibi sıvıları yanında taşıyamayacak. Uygulamadaki amacımız uçuş güvenliği. Uçak altı bagajında bir kısıtlama yok'' dedi.

Aydın, yolcuların bu tür malzemeleri yanına aldığı takdirde plastik poşet içerisindeki  ürünü 100 mililitreyi geçmeyecek şekilde taşıyabileceğini kaydetti. Çocuk maması ve ilaç taşıyan yolcular için istisnalar bulunduğunu anlatan Aydın, doktor raporu bulundurmaları halinde yolcuların ilaçlarını beraberinde götürebileceğini söyledi.

Bu arada, iç hatlar terminalinde uygulamaya ilişkin yolcular, anonslar yapılarak bilgilendirildi. Buna rağmen yanlarında sıvı bulundan yolcular bu ürünleri sıvı atık kutusuna attılar. Yolcular ise uygulamaya yönelik yeterince bilgi sahibi olmadıklarını belirterek, Ahmet Aydın'dan konuyu ilişkin bilgi aldılar.

 


FK  (MK) (FOTOĞRAF)