Pegasus Windsurf Ligi 2’nci Etap Yarışları, saat 15.00'de Gömeç ilçesindeki Martı Koyu’nda bulunan Arkent Tatil Sitesi önünde başladı. Üç gün sürecek yarışlara, İzmir, İstanbul, Muğla, Zonguldak, Trabzon ve Çanakkale’den 14 kulübü temsilen Türkiye’nin en başarılı 13’ü kadın toplam 66 slalom windsurfçüsü katılıyor. Kadınlarda ilk yarışın birincisi 0.7 puanla Lena Aylin Erdil oldu, 2.0 Çağla Kubat ikinci, 3.0 puanla Dilara Uralp ise üçüncü geldi. Erkekler katagorisinde ilk yarışın birincisi 0.7 puanla Ertuğrul İçingir oldu. Remzi Kocakıraç, 2.0 puanla ikinci, Emirhan Kolburan 3.0 puanla üçünce geldi. Erkekler ve kadınlarda seri yarışlar günboyu devam edecek. 28-29 Temmuz’da saat 10.30’da başlayacak yarışlarda, gün içerisinde maksimum 3 yarış serisi gerçekleştirilecek.

Bu yıl 3 etaptan oluşan Pegasus Windsurf Ligi yarışları, 10-12 Ağustos’ta İstanbul’daki Türkiye Şampiyonları yaratarak final müsabakaları ile tamamlanacak. Lig sonunda, erkek, kadın, genç erkek, genç kadın ve master erkek sınıflarında Türkiye Şampiyonları belirlenecek.

Yarışmalar başlamadan önce konuşma yapan Burhaniye Kaymakamı ve Gömeç Kaymakam Vekili Ali Uslanmaz, yarışmaların Gömeç ilçesinde yapılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtip, “Edremit Körfezi, dünyanın en yüksek oranda oksijene sahip bir bölge. Kazdağları’ndan esen rüzgar denizin üzerinden geçerken yarışmalar için mükemmel bir hava oluşturuyor. Yarışmaların burada yapılması bölge tanıtımı için de çok önemli. Bölgemize deniz ve dağ turizminin yanı sıra bir de yarış turizmini ekledik. Bundan dolayı mutluyuz” dedi.



AE (İÖ/RT)