Pazar yerlerinde hırsızlık, kapkaç, yankesicilik, dolandırıcılık ve benzeri olayları önlemek için bilgilendirici toplantılar yapan, broşürler dağıtan Balıkesir Emniyet Müdürlüğü bu kez sahte para konusunda Balıkesir Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası ile birlikte ortak bir çalışmaya imza attı.

Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personeli ile Balıkesir Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası yöneticileri, Gümüşçeşme ve Adnan Menderes'teki semt pazarları ile Alihikmetpaşa Mahallesindeki Zahire Pazarı’nda esnafa sahte parayı tespit eden kalem dağıttı. Kalemi nasıl kullanacaklarını pazarcılara gösteren polis, esnafla birlikte vatandaşları sahte para ile birlikte dolandırıcılık konusunda uyarıp, broşür dağıttı.

800 KALEM DAĞITILDI

Balıkesir Sebze ve Meyveciler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Baydan, sahte paralar yüzünden pazarlarda satış yapan bir çok esnafın canının yandığını belirterek şunları söyledi:

"Biz de sahte para olayına bir son vermek için bin 100 adet kalem aldık. Bu kalemlerin 800'ünü pazarları ziyaret ederek, üyelerimize dağıttık. Kalemleri kullanmak çok kolay. Esnaf parayı aldığında kalemle üstünü çiziyor, eğer para sahteyse siyah bir yazı çıkıyor. Para gerçekse ve bir sorun yoksa sarı renk çıkıyor. O renk kısa bir süre sonra uçup gidiyor. Yani kalem gerçek paraya sarı, sahte paraya kara yazıyor. Biz bu uygulama ile pazar yerlerindeki sahte para olayına son vermeyi umut ediyoruz. Emniyet Müdürü Ömer Aydın ve personeline de bu projemize destek verdikleri için teşekkür ediyoruz."



CY(İÖ/COŞ)