Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Ünver Tekstil'de çalışan işçiler, sabah işe gittiklerinde boş bir binayla karşılaştı. Çalıştıkları makineler ile fabrikadaki kumaşların yerinde olmadığını gören işçiler, işyerinin soyulduğunu düşünerek fabrika sahibi Murat K.'yı aradı. Kimisinin 2, kimisinin 3 aylık alacağı bulunan işçiler, Murat K.'nın telefonunu açmaması üzerine durumdan şüphelenerek gece bekçisi ile görüştü. Bekçinin, gece fabrikaya gelen Murat K.'nın kendisini evine gönderdiğini söylemesi üzerine patronlarının fabrikayı boşaltıp gittiğini anladıklarını söyleyen işçiler, durumu polise bildirdi.

Polisin yaptığı incelemede fabrikanın güvenlik kameralarının gece kapatıldığı belirlendi. Çevredeki diğer işyerlerinin güvenlik görevlileriyle görüşen polis, gece bir kamyonun sanayi sitesinden çıktığını öğrendi. Polis, fabrika sahibine ulaşabilmek için çalışma başlatırken, maliye ekipleri de fabrikada inceleme yaptı.

İşçiler ise ücretlerini alamadıklarını söylediler ve patronları hakkında toplu halde adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu. İşçiler, patronlarının son aylarda işlerinin iyi gitmediğini, ücretlerini ödemeyi aksattığını, buna rağmen çalışmaya devam ettiklerini söyledi.



GG,EÇ(EE/BT)