İlçedeki patates üretecileri, önce PTT şubesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına, üreticilerin yanı sıra, CHP Derinkuyu İlçe Başkanı Zeki Şener Taşkesen, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve bazı mahalle muhtarları katıldı. CHP İlçe Başkanı Zeki Şener Taşkesen, tarlada tüccarın maliyeti 35 kuruş olan patatesi 10 kuruşa nazlanarak aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Çiftçimiz haciz kıskacı altında inim inim inlemektedir. Düşünün vatandaş bir mutfak tüpü alabilmek için 600 kilo patates satmak zorundadır. Üreticiler olarak sesimizi Ankara’ya duyurmak için Sayın Başbakan’a 1 çuval patates gönderdik. Kargo ücreti de bize aittir. Hem Başbakan’a bir jest yapmış, hem de mutfağına katkıda bulunmuş olacağız. Ayrıca patatesimizi yerken üreticinin sıkıntısını da hatırlayacağını umuyoruz."

Üreticiler basın açıklamasından sonra kendi tarlalarından topladıkları 10 kilo patatesin bulunduğu file çuvalı PTT Kargo ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi. PTT’ye 12 TL gönderi ücreti ödeyen üreticiler, bu sayede Başbakanın kendilerini hatırlayacağını ve çözüm noktasında yardımcı olacağını umduklarını söyledi.