35 yaşındaki Yeliz ve 45 yaşındaki Hüseyin Oktay çiftinin 3 çocuğundan Cansu, 17 Nisan 2005'te 26 haftalık olarak dünyaya geldi. Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde doğduğunda 540 gram gelen ve doktorların yaşaması için ailesine ümit vermediği Cansu Oktay, 3 ayı kuvözde, 6 aylık tedaviyle yaşama tutundu. 

Hastaneden taburcu edildikten sonra evde sürdürülen tedaviyle tamamin sağlığına kavuşan ve 7 yaşına giren Cansu Oktay, ilkokula başlamanın heyecanını yaşadı. Turgut Reis İlkokulu'nda eğitime başlayan Cansu, arkadaşlarıyla da kısa sürede kaynaştı.

Baba Hüseyin Oktay, doktorların, 540 gram dünyaya gelen kızının yaşamayacağını söylemesi üzerine yıkıldıklarını söyledi. Hüseyin Oktay, şöyle dedi:

"Eşim doğum yaptığında küçücük bir et parçasını önümüze getirdiler. Bize çocuğumuzun yaşamayacağını söylediler. Kuvöze koydular. İlk 1.5 ay hiç göremedik. Bu sırada bile bize ümitlenmememizi söylediler. Sonra iyileşme sürecine girdi. 3 ay kuvözde kaldı. 6 ay sonra taburcu oldu. Evde burnundan beslemeye devam ettik. 8-9 aylıkken ağzından beslemeye başladık. Ama en küçük bir üşütmede 1 hafta hastanede yatıyordu. Zayıftı. Ama şükürler olsun bugünlere geldik. Okula kaydını geçen yıl yapacaktık. Ancak küçük olduğu gerekçesiyle kızımı almadılar. Şimdi okula başladı. Çok mutluyuz."

Küçük Cansu ise okulda ilk gününün çok iyi geçtiğini, arkadaşlarıyla tanıştığını, oyun oynadıklarını söyledi.



İÇ(EE/SS)