Konyaaltı İlçesi Siteler Mahallesi'ndeki fatura ödeme merkezinde çalışan Mehmet Yusuf Tunay, geçen 6 ağustos günü otomobiliyle bankaya giderken, iddiaya göre Uncalı Mahallesi 24. Cadde ile 32. Cadde'nin kesiştiği kavşakta, trafik ışığı altında park halinde olan ekip otomobilinin yanındaki polis memuruna, "Vatandaş buraya park etse, bağırırsınız" dedi. Bunun üzerine Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği'nde görevli polis memurları Y.K. ve Y.D. ile Tunay arasında tartışma ve küfürleşme yaşandı. Mehmet Yusuf Tunay, olayı şöyle anlattı: 

"Araçtayken polis memuru Y.K. açık camdan biber gazı sıkarak yumruk attı. Biber gazının etkisiyle araçtan indim. Gözlerim yanıyordu. Polis, 'Üzerime gelme' diyerek silah çekti. Kaldırıma oturdum. Bu sırada diğer polis Y.D. de bana tekme ve yumruk attı. Olaylar üzerine otomobilime binerek yavaş yavaş evime doğru ilerledim."

DÖVMEYİ SÜRDÜRDÜLER

Tunay, site otoparkına kadar takip eden polislerin kendilerinden şikayetçi olacağını öğrendiklerinde, burada da şiddet uyguladığını öne sürdü. Bu sırada olay yerine gelen anne ve babasının da polisler tarafından darp edildiğini ve Y.D.'nin annesine silah dayayarak ölümle tehdit ettiğini iddia eden Tunay, olayı gören site sakinlerinin otoparka gelmesi üzerine Y.K.'nın silahını havaya doğru tutarak, vatandaşların dağılması için bağırdığını söyledi. Tunay, diğer polis ekiplerinin site otoparkına gelmesi üzerine olayın sona erdiğini söyledi.

Annesi Sevgi ve babası İsmail Tunay ile Fatih Polis Merkezi'ne götürülerek ifadelerinin alındığını aktaran Mehmet Yusuf Tunay, olayın ardından yüzünde, bacaklarında, sırtında morarma, kollarında da çizikler oluştuğunu kaydetti.

KARŞILIKLI SUÇ DUYURUSU

Mehmet Yusuf Tunay'ın avukatı Rıza Akın, polislerin karakoldaki ifadelerinde müvekkilinin küfür ettikten sonra yaşanan arbede sırasında kaçtığını ve site otoparkında gözaltına alınmak isterken de kendilerine karşı koyması sonucu olayların yaşandığını iddia ettiklerini belirtti. Polislerin Tunay hakkında görevli polise hakaret ve tehdit edip mukavemette bulunduğu iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren Akın, kendilerinin de orantısız güç kullandıkları, vatandaşa hakaret ve küfür ettikleri iddiasıyla polisleri şikayet edeceklerini söyledi.