Olay, geçen yıl 31 Temmuz'da meydana geldi. Oto boyacısı, evli ve bir çocuk babası Alaattin Karaduman, kaldığı pansiyonun yanındaki birhanede çalışanlarla kavga etti. Göğüsünden tek bıçak darbesiyle yaralanan ve bu halde otomobille kaçmaya çalışan Karduman, refüjdeki elektrik direğine çarparak yaşamını yitirdi. Polis, Karaduman ile kavga eden kişilerin Selah Özmenoğlu, Canpolat Durmuş, İsmail Ağıroğlu ve Köroğlu Dursunoğlu olduğunu tespit etti. Özmenoğlu, dışındaki 3 kişi yakalanıp gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden Durmuş ve Ağıroğlu tutuklanırken, Dursunoğlu tutuksuz yargılanmak üzere sebrbest bırakıldı, Özmenoğlu hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Olayda bıçağı kullandığı iddia edilen Köroğlu Dursunoğlu, 3 ay sonra Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yakalanıp tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı Ahmet Küçükpınar, hazırladığı iddianamede 4 sanık hakkında da ömür boyu hapis cezası istedi. Sanılar hakkında İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Yargılama sırasında, daha önceki duruşmalara katılan Alaattin Karaduman'ın eşi Ayfer Karaduman, sanıklara en ağır cezanın verilmesini istedi. Yapılan son duruşmaya, tutuklu yargılanan Selah Özmenoğlu, Canpolat Durmuş, İsmail Ağıroğlu ile tutuksuz yargılanan Köroğlu Dursunoğlu ve avukatları katıldı. Sanıklardan Özmenoğlu, olay günü çıkan kavgada kendisinin ölene sadece yumruk attığını, bıçak kullanmadığını söyledi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, olayda bıçak kullandığı iddia edilen sanık Selah Özmenoğlu'nu önce ömür boyu hapis cezasına çarptırdı, ardından bunu 25 yıla indirdi. Diğer 3 sanığa da 8'er yıl 4'er ay hapis cezası verildi. Tutuksuz yargılanan Dursunoğlu'nun tutuklanmasına karar verildi ve duruşma salonunda polisler tarafından ellerine kelepçe takılarak diğerleriyle birlikte cezaevine götürüldü.

Ceza alan sanıkların avukatı kararı temyiz edeceklerini belirtti. Sanık avukatlarından Andaç Şükrü Zaloğlu, "Olayda kullanılan bıçak ortada yok. Buna rağmen mahkeme müvekkilimize ceza verdi. Asıl süpheliler ve tutuklanması gerekenler dışarıda. Dosyanın Yargıtay'da bozulma ihtimali yüksek" dedi. Ölen Alaattin Karaduman'ın avukatları ise sanıklara tazminat davası da açacaklarını belirtti.



BK(AÖ/SS)