MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçen yıl Eylül ayında güvenlik görevlisi tarafından makam otomobiliyle Pamukkale'ye giriş kapısından alınmamasının ardından, Pamukkale ve Ören Yerleri Kültür Turizm İşletme Müdürü olan Nevzat Sallıo tepkiler üzerine görevinden ayrıldı. Sallıo'nun yerine İl Özel İdaresi Mali Hizmetler Müdürü Himmet Şefik Akder, bir süre vekaleten işletme müdürü olarak görevlendirildi. Geçen hafta ise Pamukkale ve Ören Yerleri Kültür Turizm İşletme Müdürlüğü'ne AK Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar'ın eski imam olan ağabeyi Mustafa Uçar, bu göreve atandı. Yaklaşık 10 yıl Pamukkale Beldesi'ndeki Aşağı Cami'de imamlık yapan Mustafa Uçar, 3 yıl önce İl Özel İdaresi'ne geçti. Burada personel biriminde çalışan Uçar, 3 ay önce de Acıpayam İlçesi Özel İdaresi Müdürü oldu. Ardından son atamayla Uçar, Pamukkale'ye işletme müdürü olarak görevlendirildi.

Atamaya tepki gösteren CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven, bunun siyasi skandal olduğunu söyledi. Yurtseven, "Denizli AKP'nin çiftliği haline geldi. AKP İl Başkanı Avni Örki'nin yeni devlet memuru olan eşi Nur Örki'nin İl Sağlık Müdürlüğü'nde müdür yapılmasından sonra AKP Denizli Milletvekili Bilal Uçar'ın cami imamlığı yapan kardeşi Mustafa Uçar'ın Pamukkale'ye Kültür ve Turizm İşletme Müdürü olarak atanması tam anlamıyla bir rezalet ve siyasi skandaldır. Devlet kurumlarında yapılan atamalarda liyakatı bir kenara bırakarak AKP'li olma kriterlerini uygulayan iktidar partisi, Denizli halkıyla alay edercesine kendi yandaşlarını önemli kadrolara atamakta ve bu uygulamalardan yüzleri dahi kızarmamaktadır" dedi.

'BU UTANÇLA BAŞBAŞA BIRAKIYORUZ'

Yurtseven, sorumluların hesap vermesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Cami imamlığı yaparken Acıpayam Özel İdare Müdürlüğü'ne atanan, buradan da dünyaca ünlü Pamukkale'ye müdür yapılan AKP Milletvekili'nin kardeşi, hangi özellikleri nedeniyle bu göreve getirilmiştir. Yıllık 24 milyon lira bütçesi bulunan müdürlüğün başına bir imamın getirilmesi AKP'nin siyasi utancı ve yüz karası değilse nedir? Müdürlüğe atanan Mustafa Uçar'ın turizm bilgisi nedir, hangi birikime sahiptir. Yabancı dil bilmekte midir? Bu koşulların AKP'liysen hiçbir önemi yoktur. Bu zihniyet, 2013'te imam müdürü Sağlık Bakanlığı'nda genel müdür veya müsteşar yaparsa kimse şaşırmasın. CHP olarak Bilal Uçar'ın imam kardeşinin Pamukkale'ye müdür yapılmasını kınıyoruz. Denizli'yi çiftlik, kendilerini de bu çiftliğin kahyası gibi gören AKP'lileri bu utançlarıyla baş başa bırakıyoruz.Yaşanan bu siyasi çirkinlikleri Denizli halkının takdirine bırakıyoruz."

'AÇIKLAMAK ZORUNDA'

ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban ise atamanın etik olmadığını belirterek, Uçar'ın yakında müsteşar bile olabileceğini söyledi. Mustafa Uçar'ın turizmle hiçbir ilgisi olmadığını belirten Çoban, şöyle konuştu:

"Atanan kişinin AKP Denizli Milletvekili Bilal Uçar'ın kardeşi olmasının yanı sıra, mesleki anlamda da turizmle hiçbir ilgisi olmamasının açıklanacak hiç bir yanı yok. Bu atamanın neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor. 10 yıllık imam olan Mustafa Uçar, il özel idaresine transfer olup, arkasından Acıpayam özel idarede müdürlük görevine yükseliyor. Kardeş Uçar'ı burası da kesmemiş olacak ki Pamukkale'ye müdür olarak atanıyor. Mustafa Uçar, bu kadar kısa bir zaman içersindeki bu önlenemez yükselişini açıklamak zorunda. İnsanlar yıllarca atama beklerken, bir cami imamı hangi kriterlere göre böyle bir göreve geliyor? Turizmle ilgili bir kurumun başına gelmek için imam olmak yeterli midir? Bir cami imamıyken üç yıl içerisinde mesleği ile alakası olmayan bir kuruma müdür olabilmenin inceliklerini Denizlilere anlatmak zorundalar. Atamadan vekil olan ağabeyin haberi olmadığı yalanına kimler inanacak. Bu düpedüz insanları aptal yerine koymaktır. Kardeş Uçar bu yetenekleriyle yakında bakanlıkta müsteşarlığa bile yükselebilir. Vatandaş, turizm okullarından mezun olanları hangi camiye imam olarak atayacağınızı da merak ediyor."



ONB(AÖ/SS)