Binlerce kişinin merakla beklediği ÖMMSS'ye katılmak isteyen adaylar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüklerine başvuru yapmaya başladı. Başvuru sırasında adaylardan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik Hükümlerine uygun, üzerinde yüzde 40 ve üzerinde özürlü olduğu belirtilmiş olan Özürlü Sağlık Kurulu raporu, diploma veya mezuniyet durumunu gösterir resmi belge, nüfus cüzdanı veya pasaport, adayın özür grubunu veya durumunu gösteren diğer belgeler, işitme engelliler için de ayrıca ilköğretime başlama yaşı öncesi işitme engelli olduklarına dair belge isteniyor.

ÖMSS'nin; genel engelliler, görme engelliler, işitme engelliler ve zihinsel engell,ler olmak üzere 4 grupta yapılacağını belirten Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Fevziye Aşıcı, bugün başlayan başvuruların 2 Mart Cuma mesai bitimine kadar devam edeceğini söyledi. Başvuru yapacak olan adaların en az ilkokul mezunu olması gerektiğini ifade eden Aşıcı, "Başvuru yapacak olan ilköğretim mezunlarının yerleştirme işlemi, kura ile ÖSYM tarafından yapılacak. Lise, ön lisans ve lisans mezunu özürlüler de 29 Nisan tarihinde 81 il merkezinde yapılacak sınava tabi tutulacak" dedi.

Aşıcı, Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak başvuruları kolaylaştırabilmek için il genelinde farklı başvuru noktaları belirlediklerini söyledi. Aşıcı, "Merkez ilçe ile Havsa, Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerinde ikamet eden vatandaşlarımız Edirne Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü’ne, İpsala, Enez ve Keşan ilçelerinde ikamet edenler Keşan Aile ve Sosyal Politikalar İlçe Müdürlüğü’ne, Meriç ve Uzunköprü’de ikamet edenler de Uzunköprü 80’nci Yıl Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne başvuru yapabilecekler" diye konuştu.



GB(LK/BT)