Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin davada tutuklu sanıklar OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketi Teknisyeni Serkan Akyıldız ile OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketinde Montaj Bakım Şefi Metin Almalı tahliye edildi.


Yaklaşık 1 saatlik aranın ardından İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi ara kararlarını açıkladı.


OYAK’TA ÇALIŞANLARIN LİSTESİNİ İSTEDİ


Mahkeme, 3 ile 5 Mayıs 2006 tarihleri arasında OYAK Ankara Bölge Müdürlüğü ve Montaj Bakım Müdürlüğü Servisinde görevli teknisyenlerin isimlerini istedi. Danıştay’a da müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme, arızalı olduğu belirtilen hard disklerin OYAK’ta saklanması konusunda herhangi bir talebin olup olmadığının sorulmasına karar verdi. Danıştay’a bir yazı daha yazılmasına hükmeden mahkeme, görüntü kayıt cihazlarının arızası durumunda farklı bir marka takılmaması, bunun network sistemini olumsuz etkileyeceği yönünde OYAK’a yazılmış bir taleplerin olup olmadığını sordu.


ANKARA EMNİYETİNE SORU


Mahkeme, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne de ‘Güvenlik kameralarının manuel olarak kayıt yapıldığı Genel Serketer ve yardımcılarının odalarındaki bilgisayarlarda görüntü kaydı bulunup, bulunmadığı yönünde bir araştırma yapılıp yapılmadığının sorulmasına karar verdi.


ERGENEKON’DAKİ DANIŞTAY DOSYASINI İSTEDİ


Danıştay Bilgi İşlem Dairesi’ndeki çalışanların listesini de isteyen mahkeme, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen daha sonra Ergenekon ile birleştirilen Danıştay saldırısına ilişkin davanın dosyasını da incelemek üzere istenilmesine karar verdi.


İKİ SANIK TAHLİYE EDİLDİ


Mahkeme tutuklu sanıklar Serkan Akyıldız ile Metin Almalı’nın ‘delil durumu, tutuklu kaldıkları süre ve suç vasfının değişme ihtimali’ gerekçeleriyle tahliyesine karar verdi.


4 TUTUKLU SANIK KALDI


Mahkeme, OYAK Güvenlik’in eski Genel Müdürü Orhan Çoban, OYAK Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, OYAK Elektronik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketi Bilgi İşlem Müdürü Barış Demirtaş’ın ise tutukluluk halinin devamına karar verdi.


 


SG