Kaza, Çal İlçesi’ne bağlı Denizler Beldesi yakınlarında bugün saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Çivril İlçesi’nde yaşayan makine mühendisi 35 yaşındaki Cemal Ertürk, kısa süre önce baba oldu. Mutluluğunu arkadaşlarıyla paylaşmak isteyen Ertürk, dün kent merkezindeki bir mekanda arkadaşlarıyla biraraya gelip eğlenmeye başadı. Gece geç saatlere kadar alkol aldığı ileri sürülen Ertürk, kendisi gibi Çivril’de oturan arkadaşı gıda mühendisi 33 yaşındaki Arif Dökmetaş ile evlerine gitmek üzere bugün saat 02.00 sıralarında yola çıktı.

ŞERİT İHLALİ KAZA GETİRDİ

Alkollü olarak direksiyon başına geçen mühendis Cemal Ertürk’ün kullandığı 20 D 1103 plakalı otomobil Denizler Beldesi yakınlarında iddiaya göre, şerit ihlali yaptı ve Çivril İlçesi’nden aldığı hasta Seda Yılmaz, diğer hasta 1 yaşındaki Mert Aydoğan ile annesi 38 yaşındaki Türkan ve 38 yaşındaki babası Uyar Aydoğan’ı merkezdeki hastaneye götürmek üzere yola çıkan 41 yaşındaki Hüseyin Akyaka yönetimindeki 20 D 3316 plakalı ambulansla çarpıştı.

YANARAK CAN VERDİLER

Ortalığın savaş alanına döndüğü kazada, çarpışmanın etkisiyle ambulans alev aldı. Hurdaya dönen otomobildeki sürücü Ertürk ile yanındaki arkadaşı Arif Dökmetaş olay yerinde hayatını kaybetti. Ambulans şoförü, minik Mert ve annesi Türkan Aydoğan yanarak can verdi.

Kazayı görenlerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü. Ambulansta bulunan ve vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan doktor Mehmet Özer ile Acil Tıp Teknikeri 30 yaşındaki Barış Eren, Uyar Aydoğan ve Seda Yılmaz olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla Denizli Devlet ile Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’ne kaldırılıp tedaviye alındı.

Yaralılardan minik Mert’in babası Uyar Aydoğan’ın durumunun ağır olduğu, doktor Mehmet Özer’in tedavisinin ardından taburcu edildiği, ATT Barış Eren ve Seda Yılmaz’ın da sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Jandarma kazayla ilgili soruşturma başlattı.