Kaza, geçen 30 Kasım Cuma günü akşam saatlerinde meydana geldi. Bir alışveriş merkezinde çalışan Fatoş Uçar, yönetimindeki 06 DT 9836 plakalı otomobilin direksiyon kontrolünü Kunduracılar Köprülü Kavşağı'nda yitirdi. Bariyerleri aşan otomobil, 6 metre yükseklikten alttaki yola uçup ters döndü. Hurdaya dönen otomobil içinde sıkışan Fatoş Uçar ve yanındaki büfede çalışan arkadaşı Ayşegül Çoban, itfaiyenin müdahalesiyle sıkıştığı yerden kurtarıldı. Meram Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Çoban, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

Kafa travması ve akciğerlerinde patlama oluşan Uçar da Özel Medicana Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Uçar, 10 gün süren yaşam mücadelesini kazandı ve yeniden yaşama tutundu.

'RÜYALARIM AYAKTA TUTTU'

Kaza ile ilgili hiçbir şeyi hatırlamadığını belirten Uçar, şunları söyledi:

"Yoğun bakımdayken sürekli rüya gördüm. Rüyalarımın birisinde trafik kazasında hayatını kaybeden amcam iki kere yanıma gelerek bana 'Sen yatmayacaksın. Kalkacaksın' dedi. Yattığımı görürse yine geleceğini söyledi. Ben de 'Tamam' dedim ve uyandım. Ayrıca yine 3 yıl önce trafik kazasında hayatını kaybeden Serkan ağabeyim de yanıma gelerek kalkmamı istedi. Onlar kalkması isteyince ben de uyandım ve kalktım."

Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Cemile Öztin Öğün, hastanın bilinci kapalı bir şekilde hastaneye geldiğini belirterek, "Akciğerlerinden yaralanmıştı. Sürekli köpükler halinde ağzından kan geliyordu. Ayrıca kafa travması da vardı. Hasta hemen solunum makinesine bağlandı. O an müdahale edilmeseydi, ölüm oluşabilirdi. Çünkü solunumu ve kan dolaşımı durmak üzereydi. Her iki akciğerde hem patlama hem de ağır kanama vardı. Bu da hastayı ölüm noktasına getirmişti. Yaptığımız müdahale sonrası yeniden hayata döndürdük. 6 gün boyunca solunum makinesine bağlı yaşadı. Daha sonra solunum makinesinden çıkardık. Şu an da rahat bir şekilde nefes alıyor" diye konuştu.



MKY(İA/SS)