Vezirköprü İlçesi’nde oturan Bahaddin Uysal, 1970 yılında inşaat işçisi olarak Almanya’ya gitti. 9 yıl sonra Almanya’dan satın aldığı Ford Taunus marka otomobille Vezirköprü İlçesi’ne izne geldi. İzin sırasında bir arsa satın alan Uysal, apartman yaptırmaya başladı. Daha sonra tekrar Almanya’ya dönen Uysal, otomobilini 1979 yılında inşaatı devam eden apartmanın giriş katındaki bir odaya bıraktı. Odanın duvarlarını da tuğlalarla ördürdü.

Almanya'dan Türkiye’ye zaman zaman gelen Uysal bu sürede otomobilini apartmandan dışarı hiç çıkarmadı. Son olarak 1998 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yapan Uysal, 33 yıldır 5 katlı apartmanın giriş katındaki bir odada sakladığı otomobiline gözü gibi bakıyor. Otomobilini dışarı çıkarıp kullanamadığını, ancak zaman zaman olduğu yerde çalıştırdığını belirten Uysal, "Bu otomobilin benim için farklı bir önemi var. O nedenle ona gözüm gibi bakıyorum. Benim için çok değerli" dedi.

Vezirköprü ilçesi'nde bir akarakıt istasyonu sahibi olan Bahaddin Uysal, "İzin dönüşü Almanya'ya uçakla geri döndüğüm için otomobilim Vezirköprü'de kaldı. Ben de bir zarar gelmesin diye yeni yaptırdığım apartmanın giriş katına bıraktım. İnşaat devam ettiği için odanın etrafına duvarlar örüldü. İkinci bir otomobilim daha olduğu için bir daha otomobili dışarı çıkartmadım. Orada kaldı. Zaten dışarı çıkarmam için duvarları da yıktırmam gerekiyordu. 1978'de otomobilimi 9 bin marka almıştım. 33 yıldır hiç kullanmadım ama benim için çok değerli. Zaman zaman motoronu çalıştırırım. Şimdi antika oldu. Çocuklarıma ve torunlarıma bu otomibili satmamalarını benden sonra da burada kalmasını istediğimi söyledim" diye konuştum.

Uysal, otomobili Almanya'dan aldığı GMR 7249 geçici plakayla Türkiye'ye getirdiğini, odaya koyduğu için de burada trafiğe kaydettirmediğini SÖZLERİNE EKLEDİ.



SP(MS/AAA)