Kaza, saat 00.30'da Şanlıurfa-Suruç karayolunun 34'üncü kilometresinde meydana geldi. Suruç yönüne giden Bölge Trafik Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Remzi Tuğrul yönetimindeki 63 A 5827 resmi plakalı polis aracı, Onbirnisan Beldesi yakınlarında Şanlıurfa-Gaziantep otoyol girişi yakınlarında, karşı yönden gelen 40 yaşındaki Ali Ercan yönetimindeki 63 B 2739 plakalı otomobille kafa kafaya çarpıştı.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Çarpışmanın etkisiyle hurdaya dönen araçları görenler durumu polise bildirdi. Kaza yapanların trafik polislerinin olduğunun bildirilmesi üzerine olay yerine çok sayıda polis, sağlık ekibi ve itfaiye eri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini olay yerinde yaptığı yaralılar polis memurları Remzi Tuğrul, Saffet Yıldız ve Abuzer Pakaç ile Ali Ercan, Dilek Ercan ve adları öğrenilemeyen 2 kişi ambulanslarla Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere sevk edildi.

Karayolunun ulaşıma kapanmasına neden olan kazada Zübeyde Ercan olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren Ercan'ın cesedi çalışmaların tamamlanmasının ardından cenaze aracı ile otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna gönderildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ZİYARET ETTİ

Kaza haberinin duyulmasının ardından çok sayıda polis memuru da Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne akın ederek meslektaşlarının sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı. Bu arada bazı polis memurları da olası kan ihtiyacına karşın acil serviste hazır bekletildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu da hastaneye gelerek yaralı polis memurlarının sağlık durumuna ilişkin doktorlardan bilgi aldı. Kazada yaralanan polis memurlarından 2'sinin hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.

Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.