Kaza, saat 00.30 sıralarında Kırmızıtoprak Mahallesi Vali Ali Fuat Güven Bulvarı'nda meydana geldi. Bir yakınlarının düğünlerinden dönen Haluk Argın yönetimindeki 34 ZG 6634 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu 52 yaşındaki Mustafa Kaldı'nın  yolun sağ tarafına park ettiği 26 NP 868 plakalı TIR'ın dorsesi altına girdi. Otomobili kullanan Haluk Argın ile arkadaşı Piyade Üsteğmen Turan Özcan kaza yerinde öldü.

Kazayı görenlerin ihbarı üzerine itfaiye, 112 sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Otomobil, polis ve itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1.5 saat süren çabası ardından çekiciyle çekilerek TIR'ın altından çıkartıldı. Araçta sıkışan Haluk Argın ile üsteğmen Turan Özcan'ın cesetleri, itfaiye ekipleri tarafından çıkartılıp cenaze aracına konularak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi morguna kaldırıldı.

Otomobilde boş bira kutu ve şişeleri görülürken, TIR şoförü Mustafa Kaldı, aracını evinin yakınındaki bulvarda yolun sağına park ettiğini söyleyerek, "Gece Fransa'ya gidecektim. TIR'ı park ettikten kısa süre sonra kaza olmuş" dedi. Kaldı, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.