Kaza, Zeytinburnu metrobüs durağında 21.30 saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, E-5 Bakırköy istikametine seyir halinde olan 34 GG 6881 plakalı araç, iddiaya göre sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarında bulunan çelik bariyerleri aşarak metrobüs yoluna girdi. Bu sırada aydınlatma direğine çarparak takla atan araç Zeytinburnu metrobüs durağında ters dönerek durabildi. Kaza sırasında aracın sürücüsü ve araçtaki diğer vatandaş yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı. Kaza nedeniyle çevreye saçılan parçalardan hafif yaralanan bir kişi de kendi imkanlarıyla hastaneye gitti.


KAZA SIRASINDA METROBÜS OLMAMASI FACİAYI ÖNLEDİ

Görgü tanıkları ise kaza esnasında yoldan metrobüs geçmemesi dolayısıyla ucuz atlatıldığını belirterek, “Araç bariyerleri aştıktan sonra, elektrik direğine çarparak takla atmaya başladı. Bu sırada durak kalabalıktı fakat o sırada metrobüs yoktu" diye konuştular.

Kaza sebebiyle metrobüs yolu tek şerdin trafiğe kapanmasıyla geçişler görevlilerin kontrolünde diğer şeritten kontrollü olarak sağlandı. Bazı vatandaşlar ise kaza sonrası çalışmaları üst geçitten izledikleri görüldü. Kaza yapan 34 GG 6881 plakalı araç vinç yardımıyla çekiciye yüklenerek kaza yerinden kaldırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)Temizlik ekiplerinin çalışmasından sonra metrobüs yolu trafiğe açıldı.




SK,ÇK (SB) FOTOĞRAF