Aldıkları istihbaratları değerlendiren Van Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İran'dan katır sırtında yurda uyuşturucu sokulduğunu belirlenmesi üzerine çalışma başlattı. Polis, uyuşturucunun bir otomobille batı illerine sevk edileceğini de belirledikten sonra operasyon için düğmeye bastı. Ekipler, uyuşturucunun bulunduğu otomobili, Başkale çıkışından itibaren adım adım takip etti. Ancak uyuşturucuyu taşıyan otomobilin sürücüsü C.E., güvenlik güçlerine yakalanmamak için güzergahını değiştirip tali yollardan Özalp İlçesi üzerinden Van’a girdi.

Takip edildiğinden habersiz olan C.E., Van- Erciş Karayolu üzerinde otomobilin yükleneceği TIR’ın bulunduğu boş alana girince düğmeye basıldı. Sürücü C.E., kıskıvrak yakalanırken, otomobile de el konularak Emniyet Müdürlüğü'e ait bahçeye çekildi. Polisin otomobilde yaptığı detaylı aramada herhangi bir şey bulunamadı. Bunun üzerine devreye uyuşturucu bulmak için eğitilen köpek 'Fosfor' girdi. Otomobilin içerisinde ve bagajında arama yapan köpek, ısrarla tepki vermeye başlayınca lastiklerin sökülmesine karar verildi. Lastikler sökülünce de içerisindeki dağılmış halde bulunan esrar paketlerine ulaşıldı. Otomobilin esrar dolu lastiklerle yaklaşık 300 kilometre yol gitmesinin esrar paketlerinin yırtılmasına neden olduğu belirlendi.

Dört lastiğin sökülmesiyle birlikte de 65 kilo 504 gram toz esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan C.E. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konulurken, soruşturma sürüyor.