Ana sınıfı öğretmenliği yapan Sakine Tahamiler, oğlu Mehmet ve yeğeni Pouya Vakili Tahami ile birlikte bir AVM’de alışveriş yaptıktan sonra evine gitmek için 34 ZK 4836 plakalı otomobiline bindi. Otopark çıkışına geldikleri sırada Tahamiler, aracının motor kısmında dumanlar çıktığını fark etti. Otomobili durduran kadın sürücü, oğlu ve yeğenini otomobilden indirdikten sonra ne olduğunu anlamak için kaputu açtı. Kadın sürücünün kaputu açmasıyla birlikte bir anda alevler yükseldi. Yangını söndürmeye çalışmasına rağmen başarılı olamayan Sakine Tahamiler, oğlu ve yeğeniyle birlikte otomobilden uzaklaştı.

Yangını gören çevredeki vatandaşlar durumu polise ve itfaiye ekiplerine haber verirken, bu sırada hasta nakli için gelmiş olan iki ambulanstaki sağlık görevlileri, çevredeki meraklı kalabalığı uzaklaştırmaya çalıştı. Yangın kısa sürede büyürken, alevler otomobili alev topu haline getirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri zaman zaman patlamalara da neden olan yangını söndürmek için çalışmalara başladı. Yakıt tankının delinmesi nedeniyle yangını suyla söndürmekte zorlanan itfaiye ekipleri köpük sıkarak alevleri kontrol altına aldı. Yaklaşık 15 dakika süren çalışma sonunda yangın söndürülürken otomobil tamamen kullanılmaz hale geldi.

Otomobilin yanışını korkulu gözlerle izleyen aile polis ekiplerine yangın hakkında bilgi verdi. Aracın sürücüsü Sakine Tahamiler, oğlu ve yeğeniyle alışveriş yatığını belirterek “Otomobile bindim, bir anda dumanlar çıktığını gördüm.Araçtan indikten sonra bir anda alevler yükseldi” dedi.