Osmaniye'nin Düziçi İlçesi'nde Karanlıkdere mevkiindeki ormanlık alanda dün saat 15.00 sıralarında başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Büyüyen yangına, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Karahisarlı, Dörtyol, Kozan ve Ceyhan Orman İşletme Müdürlüklerine ait 23 arazöz, 5 dozer ve 190 orman işçisi ile karadan, 3 yangın söndürme helikopteri ve 1 uçak ile de havadan müdahale edildi. Bu sabaha karşı kontrol altına alınan yangında, 100 hektarlık alandaki kızılçam ormanı zarar gördü. Yangın bölgesindeki köylerde yaşayanlar endişeyle yangının söndürülmesini bekledi.

'SOĞUTMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI'

Çok sayıda ambulans ve Arama Kurtarma Ekibi'nin seferber edildiği yangın bölgesinde Düziçi Kaymakamı Nevzat Şengök ile Osmaniye İl Jandarma Komutanı Hakan Özkan inceleme yaptı. Olayla ilgili açıklama yapan Kaymakam Nevzat Şengök, yangının Karagedik ve Selverler köylerini etkilediğini, yoğun dumandan etkilenen vatandaşlara ise bölgedeki ambulanslarda anında müdahalede bulunulduğunu söyledi. Şengök, zararın, hemen başlatılan soğutma çalışmalarının ardından belli olacağını açıkladı. Düziçi Orman İşletme Müdürü Hasan Bozan ise "Kontrol altına alınan yangında 100 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü. Rüzgar bizi çok zorladı. Yangın sabaha karşı kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başladık" dedi.

İMAMOĞLU'NDA 2 HEKTAR KIZILÇAM ORMANI YANDI

Adana'nın İmamoğlu İlçesi'ne bağlı Alaybeyli Köyü'ndeki Kabasakal mevkiinde de ağaçlandırma çalışmalarının yapıldığı alanda dün gece saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Rüzgar nedeniyle kontrol altına alınmakta zorlanılan yangına 8 arazöz, 1 su tankı, 2 kapalı kasa kamyonet ve 45 personelle müdahale edilirken, İmamoğlu ve Kozan Belediyesi itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi. Bu sabah erken saatlerde kontrol altına alınan yangında 2 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.



İE(OA/CK)