VALİ CERRAH'IN İSYANI

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenleri sonrasında Vali Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya ve Belediye Başkanı MHP'li Kadir Kara ile birlikte esnafı ziyaret edip, İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı'nda halkla sohbet etmişti. Cerrah, bu sırada yanına gelerek "Sayın Valim, kaçak çay mı içersiniz, yerli çay mı?" diye soran seyyar satıcıya tepki göstermişti. Kaçak çay içmeyen Cerrah, "PKK 'ya yardım etmek istiyorsanız, Türk polisini öldürsün, Türk askerini öldürsün istiyorsanız, Türk vatandaşlarını öldürsün istiyorsanız kaçak çay ve sigara için. Kaçak benzin kullanın, daha ne diyeyim size. Böyle bir Türk vatandaşı olur mu? 'PKK kahrolsun' diyorsunuz ama kaçak sigara ve çay içerek PKK'ya destek veriyorsunuz. Nereye gitsem kaçak çay var. Böyle bir şey olamaz. Teröristler 30 Ağustos'ta sizin canınızı almaya çalışıyor. Trene bomba koymaya çalışıyor. Yola mayın döşüyor. Siz kalkıyorsunuz destek çıkıyorsunuz" diye tepkisini ortaya koymuştu.

15 BİN BROŞÜR VE 26 BILLBOARDLA KAMPANYA

Vali Cerrah'ın bu hassasiyetinin ardından Osmaniye Emniyet Müdürlüğü 'Ülkemi Seviyorum Kaçak Çay ve Sigara Kullanmıyorum Projesi'ni hayatı geçirdi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nce yürütülen projede 15 bin el broşürü bastırılıp, vatandaşlara dağıtıldı. Ayrıca kentin caddelerinde 26 noktada uyarıcı billboard afişleri asıldı.

Kampanya sorumlusu Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Başkomiser Serdar Cöcü, kaçakçılık suçlarından elde edilen gelirlerin yasadışı örgütlerin faaliyetleri için finans kaynağı olarak kullanıldığını vurgulayıp, şunları söyledi:

"Terör örgütü doğrudan kendi yaptığı kaçakçılığın yanında sınır bölgelerinde kaçakçılık yapan kişilerden haraç alarak ciddi bir gelir elde etmektedir. 2011'de ülkemiz genelinde meydana gelen toplam 17 bin 776 kaçakçılık olayında 32 bin 584 şüpheli hakkında işlem yapılmış, ele geçirilen suç unsurlarının tahmini maddi değerinin 557 milyon lira olduğu ve tahmini 356 milyon lira vergi kaybına neden olduğu ortaya çıkarılmıştır. Aynı dönemde ilimiz genelinde ise 302 adet kaçakçılık olayı meydana gelmiştir. Kaçakçılık olayına sadece adli bir vaka olarak değil, teröre finans sağlayan bir olay olarak bakmak gerekmektedir. Terör örgütlerinin finansmanının önlenmesine yönelik güvenlik kuvvetlerinin yaptığı çalışmalara, kaçak çay ve sigara tüketicileri duyarlılık göstererek desteklemelidirler. Terör örgütünü besleyen en büyük kaynaklardan biri kaçakçılıktır. Kaçakçılığın her türlüsünün yapılmasıyla elde edilen kara paranın büyük bir kısmı terör örgütünün kontrolüne girmekte ve ülkemize, güvenlik kuvvetlerimize kurşun olarak geri dönmektedir. Kaçak sigara kullanımına mutlaka tüketiciler tarafından dikkat edilmesi gerekmektedir. Hem sağlık hem de terör örgütüne destek vermemek için kaçak sigara kullanılmamalıdır."

Dağıtılan broşürleri alan vatandaşlar ise uygulamanın çok yerinde olduğunu söyledi. Vatandaşlar, "Türk'ün Türk çayı varken neden kaçağını tüketelim ki? Her tüketici kaçak çay yerine kendi yerli ürününü kullanmalıdır" diye konuşup, kampanyaya destek olacaklarını belirtti.