Kamuoyunda 'Kentsel Dönüşüm' olarak bilinen, Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunu’nun uygulamaya geçirilmesi için Bursa’nın en büyük merkez ilçesi Osmangazi’de çalışmalara başlandı. İlçede Kentsel Dönüşüm Master Plan çalışmalarını yürüten firma yetkilileri tarafından, Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirilen sunumda, 2.5 aylık süre içerisinde ilçede 120 bin bağımsız birimde durum tespiti yapılıp, öncelikle müdahale edilecek alanların belirlendiği açıklandı. Yapılan çalışmalarla Osmangazi’nin risk analiz raporları da çıkarıldı. Elde edilen verilere göre Uludağ’ın yamaçlarındaki bölgelerde heyelan riski bulunduğu, dere yataklarında taşkın ve su baskını tehlikesi ön plana çıkarken, ilçenin Kuzey kesiminde ise sıvılaşma riski ve kaçak yapının ön plana çıktığı belirtildi.

Belediye meclis salonunda Başkan Mustafa Dündar, Başkan Yardımcıları ve ilgili komisyonlarda görevli meclis üyelerinin de katıldığı brifingde, ilçenin tamamını kapsayan Kentsel Dönüşüm Alanlarının Tespiti çalışmalarında, sosyo-ekonomik ve göç analizinden, nüfus yoğunluğuna, gelir gruplarından sosyal donatı alanlarına ve yollara kadar tüm ayrıntıların ayrı ayrı analiz edildiğini kaydedildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM BÖLGELERİNİ GEZDİLER

Yaklaşık 2.5 saat süren sunumun ardından Başkan Mustafa Dündar, Başkan Yardımcıları ve ilgili komisyonlarda görevli Belediye Meclis Üyeleri, Kentsel Dönüşüm çalışmalarını yürüten firma yetkilileri ile birlikte saha çalışmalarının yapıldığı bölgeleri gezdi. Küçükbalıklı, Altınova, Yunuseli, Hamitler, Demirkapı ve Hisar mahallelerini gezip çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Mustafa Dündar, Osmangazi’de Kentsel Dönüşümün kısa süre sonra başlayacağını ve master planının kasım ayı sonunda kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi. 



NG(FK/COŞ)