Beyşehir'de 10 yıldan bu yana kuyumcu Yusuf A., çarşı merkezindeki işyerinde geçen hafta onarıma başladı. Yusuf A, onarım nedeniyle altın ve paraları işyerinin hemen karşısında yer alan ve babası Cengiz A.'nın ortağı 52 yaşındaki Mehmet Kalaycı'nın işyerine taşıdı. İki gün boyunca müşterilerini bu işyerinde karşılayan Yusuf A., geçen cuma günü gece yarısı iddiaya göre ortağı oldukları kuyumcudaki yaklaşık 1.6 milyon TL değerinde altını alarak kayıplara karıştı. Mehmet Kalaycı, bu sabah işyerini açmaya geldiğinde altınların yerinde olmadığını gördü. Bunun üzerine Yusuf A. ve babası Cengiz A.'yı telefonla arayan Kalaycı, ortağının telefonuna ulaşamayınca altın ve paralarla kaçtığını anlayıp polise bildirdi. Yusuf A.'nın eşi, çocuğu, annesi, babası ve kardeşini de yanına alarak kaçtığı iddia edildi. 

Ortağı Mehmet Kalaycı ve emanet olarak altın veren kişilerin Cumhuriyet Savcılığı'na yaptığı suç duyurusu ardından Yusuf A., babası Cengiz A. ile kardeşi Mehmet A. hakkında yakalama kararı çıkarılırken, kayıp kuyumcu ve ailesi ile ilgili olarakta yurt dışına çıkış yasağı konuldu. 

Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan araştırma sonrası daha önce İstanbul Kapalıçarşı'da kuyumcu Yusuf A. ve babası Cengiz A. ile kardeşi Mehmet A.'nın peşine düşen polis ailenin İstanbul'a gittiğini tespit etti. Adreslerini belirleyen polis düzenlediği baskında zanlıları 8 kilo altın ile birlikte gözaltına aldı. Beyşehir ilçesi'nde yapılan operasponda ise şüphelilerle bağlantılı olduğu ileri sürülen 4 kişi yakalandı.

Gözaltına alınan şüphelilerin hurda altın alarak bundan elde edilen gelirle kar payı vereceklerini söyleyip müşterilerinden yaklaşık 10 milyon liralık para ve altın topladığı iddia edildi. Tefecilik, yağma, zorla senet imzalatma, evrakta sahtecilik, dolandırıcılık ve emniyeti suistimal suçlarına da karıştığı öne sürülen şüpheliler hakkında şimdiye kadar 55 kişinin suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Kendisine para ve altın emanet eden yurtdışında çalışan Türk işçilerin de başvurması halinde bu rakamın artacağı ileri sürüldü. Gözaltına alınan Yusuf A.'nın polise, "Yaptığım suçların ortaya çıkmasından kortuğum için kendime ait olan 8 kilo altını alarak kaçtım. Diğer altınlarla bir alakam yok" diye  ifade verdiği belirtildi. Polis olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.



TY(İA/İD)