Merkez Seyhan ilçesi Alidede Mahallesi'nde Alidede İş Merkezi'nde bu sabah meydana gelen olayda, Çin'den cep telefonu ithal edip ticaretini yapan Muhittin Kalkan, işyerinin otoparkında otomobilinden indiği sırada İstanbul'daki ortağı Diyadin Görgen'in saldırısına uğradı. Bir anda otoparktaki araçların arasından çıkan Diyadin Görgen, iddiaya göre Muhittin Kalkan'ın başına sopayla vurdu. Yere düşen Muhittin Kalkan'ın üzerine çöken Diyadin Görgen, üzerindeki ekmek bıçağını çıkarıp  peş peşe sapladı. Vücudunun değişik yerlerinden ve yüzünden 6 bıçak darbesi alan Muhittin Kalkan, kanlar içinde kaldı.

Diyadin Görgen suç aleti bıçağı yere atıp, kaçtı. Kavga seslerini duyup olay yerine gelen otopark görevlileri, ambulans çağırıp polise ihbarda bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekibinin müdahalesine rağmen Muhittin Kalkan öldü.

'TEHDİT EDİLDİĞİ İÇİN SAVCILIĞA DİLEKÇE VERMİŞ'

Cinayeti haber alan Muhittin Kalkan'ın yakınları olay yerine akın etti. Muhittin Kalkan'ın çevresinde çok sevilen bir insan olduğunu söyleyen yakınları, "Kimseye zararı olmayan, herkesin yardımına koşan bir insandı. Ortağı Diyaddin Görgen'in kendisini telefonla tehdit ettiğini söylüyordu. Savcılığa da can güvenliğinin olmadığına dair dilekçe vermişti" diye konuştu. Cinayet zanlısı Diyadin Görgen'in, ortağıyla "eşimle ilişkin mi var" iddiasıyla kavga ettiği de öne sürüldü.  

Olaydan sonra kaçan Diyaddin Görgen'in İstanbul'a gitme ihtimaline karşı otogar, tren garı ve havalimanında görevli polis ekipleri uyarıldı. Diyaddin Görgen'in yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.



FK(OA/COŞ)