Orta Avrupa Pazarına Giriş projesi kapsamında hazırladıkları projede, Ekonomi Bakanlığı'nın da desteğini alan OAİB Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği üyeleri, pazar arayışı için Almanya'ya gitti. Yurt dışı pazar araştırması programının ilk ayağında Almanya'ya giden toplam 17 firmadan 35 temsilci, 23-27 Ocak tarihleri arasında Essen'de düzenlenen dünyanın en büyük süs bitkileri fuarı IPM Essen'i ziyaret edecek. Bu kapsamda süs bitkileri sektörüyle ilgili önemli mezat, toptancı, ithalatçı ve kuruluşlarla görüşmeler yapılacak.

Heyet başkanlığını yapan Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Almanya ziyaretinde Floriade Venlodaki Türk bahçesinin de ziyaret edileceğini söyledi. Bağdatlıoğlu, şöyle dedi:

"Bu gezimiz Expo Floriade'deki Türk bahçesi Expo 2016 Antalya için önemli bir ön proje niteliği taşıyor. Yeni pazarlar kazanmak amacıyla, sektörde faaliyet gösteren 24 firmanın temsilcileri ile 26 aylık süre içinde Almanya, İsviçre, Fransa, Avusturya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti Slovakya'yı ziyaret edeceğiz. Bu çalışmalar, Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023'teki 1 milyar dolar ihracat hedefimize bizleri bir adım daha yaklaştıracaktır."



AY(AY/İD)