Uşak'ta, hayatına son vermek için kendini yük treninin altına atan, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Uşak Devlet Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen ve organları bağışlanan 39 yaşındaki Ahmet Kaya’nın cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.

Uşak Devlet Hastanesi Morgu’nda defin işlemleri tamamlanan cenazeyi teslim almaya gelen yakınları gözyaşlarına boğuldu. Buradan alınan cenaze Belediye Camisi’ne götürüldü. Cenaze törenine Uşak Valisi Özdemir Çakacak, İl Sağlık Müdürü Alper Cem Ünal, Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Tamer Mican, Uşak İli Organ Nakli Koordinatörü Dr. Zafer Aydın ve Ahmet Kaya’nın yakınları katıldı. Aileye başsağlığı dileyen Vali Özdemir Çakacak yaptığı konuşmada, "Şu anda Ahmet Kaya’dan alınan organlar Antalya’da iki gence hayat veriyor. Allah rahmet eylesin ben aileye başsağlığı diliyorum. Ailenin durumu da kolay değil canlarını kaybettiler ama verdikleri kararla da iki insana can verdiler" dedi.

Belediye Camii’nde ikindide yağmur altında kılınan cenaze namazında Ahmet Kaya’nın yakını olan kadınlar da erkeklerin arkasında saf tuttu. Kaya’nın cenazesi yapılan duaların ardından omuzlarda taşınıp cenaze aracına bindirilerek Uşak Belediyesi Asri Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi.

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK,



YK(İÖ/İD)