Adana'da hafta sonu ve özellikle yağmurlu geçen günlerde işyerlerinden meydana gelen kasa soygunları polisin dikkatini çekti. Soygunlarla ilgili Hırsızlık Bürosu'nca oluşturulan 'kasa ekibi', önce işyerine giriş yöntemi, ardından da kasayı açma tekniğini büyüteç altına aldı. Elde edilen bulgular ile Adana ve çevre illerdeki kasa soyguncularının profilleri tarandı. Çalışmasını tamamlayan ekipler, duvar delerek ve kasanın kilit göbeğinin kırılarak soygun yönteminin aynı suçtan sabıkalı 'Kasacı Ömer' lakaplı Mehmet Acar'un kullandığını belirledi.

ALTINLARI SATAN GÜVENLİK KAMERASINDA

Soyulan kasalardan alınan ziynet eşyaları ve değerli malzemelerin de izini süren ekipler, merkez Yüreğir İlçesi Ulubatlıhasan Mahallesi'nde bir kuyumcuda altınları buldu. Kuyumcudaki güvenlik kamerasından altınları satan biri kadın 2 kişiyi yakalayan polis, bu sayede şebekenin diğer 6 elemanını da deşifre etti.

"YAĞMUR DUASINA ÇIKARDIK"

Şüpheliler, sorgularında şebeke liderinin Mehmet Acar, onun yardımcısının ise 32 yaşındaki Bedri Aksoy olduğunu söyledi. Sorgularında, şebeke lideri Mehmet Acar'ın kasa soygununa çıkmadan önce yağmur duası ettirdiğini ileri süren şüphelilerin, "Hafta sonu olunca işe çıkacağı için heyecanlanırdı. Hele de hava yağmurlu olursa, çok keyiflenirdi. Uzun süre yağmur yağmadığında ise hep birlikte yağmur duasına çıkardık. Çünkü gök gürültüleri arasında, şimşek çakarken duvarı delmemizi kimseler duymazdı. Sokaklar da tenhalaşırdı" dedikleri öğrenildi.

KAÇARKEN 3'ÜNCÜ KATTAN ATLADI, AYAĞI KIRILDI

Şüphelilerin ifadelerde Mehmet Acar ile Bedri Aksoy'un saklandığı evin adresini de öğrenen polis, baskınlar düzenledi. Ekipler, operasyon sırasında evde olmayan Mehmet Acar'a ulaşılamazken, kaçmak isteyen Bedri Aksoy 3'üncü kattan atladı. Ayağı kırılan Bedri Aksoy, götürüldüğü hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı. İfadesinde suçlamayı kabul etmeyen Aksoy ve diğer 4 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı.