Samsun’un Atakum İlçesi’nde oturan 40 yaşındaki Zehra ile 41 yaşındaki Murat Alkan  çiftinin çocukları 18 yaşındaki Selin Alkan'a 7 yıl önce lösemi (Kan Kanseri) tanısı konuldu. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 3 yıl süren tedavi ardından lise 1’inci sınıf öğrencisi Selin Alkan, lösemiyle savaşını kazanıp sağlığına kavuştu. Kızının tedavi süresinde lösemili çocuklar vakfına üye olan Zehra Alkan, vakfın çalışmalarına katılmaya başladı.

KIZI KANSERİ YENDİ ŞİMDİ DİĞER HASTA ÇOCUKLAR İÇİN SAVAŞIYOR

Vakfın faaliyetlerine 7 yıldan bu yana gönüllü katılan Zehra Alkan, 4 ay önce Samsun’da Samsun Medical Park Hastanesi'nin yemekhane bölümünde aşçı olarak çalışmaya başladı. Lösemi hastası ve ilik nakli olan çocukların yemeklerini özel olarak kendisinin hazırladığını söyleyen Alkan, şöyle dedi:

"Benim hastanedeki görevim sadece kan kanseri olan hasta çocuklara yemek hazırlamak. Diyetisyenimizin yardımıyla onlara hergün ne yemek istediklerini soruyoruz ve istekleri doğrultusunda yemek yapıyorum. Tedavi gören çocuklara kendi kızımın da bir zamanlar bu hastalıkla savaştığını ve daha sonra sağlığına kavuştuğunu anlatıyorum. Ailelerine moral veriyorum. Biliyorumki tedavi sürecinde moral çok önemli” dedi.

KIZI KANSER OLDUKTAN SONRA LÖSEV GÖNÜLLÜSÜ OLDU

Yemek pişirdiği lösemili çocukları kendi evlatlarından ayırmadığını dile getiren Zehra Alkan, "Benim kızım da aynı süreci yaşadı. O çocukların ve ailelerinin ne sıkıntı çektiğini çok iyi anlıyorum. Ayrıca LÖSEV’in yaptığı bütün organizasyonlara katılıyorum. LÖSEV kapsamında da çalışmalar yapıyorum. Ben ömrümü lösemili çocuklara yardım etmeye ve kanserle savaşa adadım. Bu benim bir görevim gibi oldu. Bu çocuklara yardımcı olmaktan çok mutluyum" diye konuştu.

ANNESİYLE LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR İÇİN ÇALIŞIYOR

Annesinin lösemili çocuklarla ilgilenmesinden kendisinin de mutlu olduğunu söyleyen Selin Alkan da "Hastanede tedavi gören çocukların yaşadığı sıkıntıların aynısını bende yaşadım. Annemin onlarla ilgilenmesi beni de sevindiriyor. Hatta LÖSEV’in çalışmalarına bende katılıyorum. Onlara destek olmaya moral vermeye çalışıyoruz" dedi.



YK(MS/İD)