Türkçe öğretmeni olmasına rağmen dövmecilik yaparak yaşamını kazanan Nuran Umut, 11 Ekim 2010 günü özel bir müşterisine dövme yaptı. Gecenin ilerleyen saatleri olduğu için daha önceden tanıştığı arkadaşı Alper Karagözoğlu'nu arayarak kendisini evine bırakmasını istedi. Alkollü olan Alper Karagözoğlu'nun kullandığı 07 DJ 268 plakalı otomobil, Mevlana Kavşağı'nda önce elektrik direğine ardından da duvara çarptı. Kazada ağır yaralanan Nuran Umut, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. 'Dövmeci kız' olarak tanınan Nuran Umut’un öldüğü kazanın ardından gözaltına alınan Karagözoğlu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

'VİCDAN AZABI DUYUYORUM'

Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün karar duruşmasına çıkan Alper Karagözoğlu, son savunmasında çok üzgün ve pişman olduğunu söyledi. Karagözoğlu, "Ben o kazada arkadaşımı kaybettim. Cezaevinde çok büyük vicdan azabı duyuyorum. Çok pişmanım, çok üzgünüm" dedi.

Mahkeme kısa bir aranın ardından Alper Karagözoğlu’na 'yüksek alkollü olarak yüksek hızla kaza yaptığı' gerekçesiyle 'Bilinçli taksirle ölüme sebep olmak' suçundan 5 yıl 6 ay 20 gün hapis cezası verdi.

'SİZİN OĞLUNUZ ORADA, BENİM KIZIM TOPRAK ALTINDA'

Nuran Umut’un, bir süre önce eşinden boşanan annesi Rahile Balta, tahliye edilmemesi nedeniyle Karagözoğlu’nun yakınlarının duruşma çıkışında gösterdiği tepkiye, "Sizin oğlunuz bakın orada. Bir süre sonra çıkıp yanınıza gelecek. Benim kızım ise toprak altında. Bir daha asla yüzünü göremeyeceğim" diye karşılık verdi.



TT(SU/COŞ)