Fethiye'nin Ölüdeniz Beldesi'nde yerleşik yaşayan İngilizlerden oluşan 'Ölüdenizli Yarenler' grubu, önümüzdeki günlerde verecekleri konserin hazırlıklarını sürdürüyor. Ölüdeniz Sanatevi'nde çalışmalarını sürdüren grup, konserlerinde özellikle hayranı oldukları İbrahim Tatlıses'in türkülerini seslendirdi. Türkacüyü çok sevdiklerini kaydeden grup üyeleri, uğradığı silahlı saldırı sonrasında yaşama tutunan İbrahim Tatlıses'e destek vermek için konserlerinde sanatçının sevilen türkülerini seslendireceklerini söyledi.

Provalarda 'Ayağında Kundura' ve 'Urfalıyım Ezelden' türkülerini seslendiren yarenler, ton ve vurgulama çalışması da yaptı.

Renkli görüntülere sahne olan çalışmalar sırasında grubun üyelerinden James Stuert, İbrahim Tatlıses'in taklidini yaptı.

KARŞILIKLI TÜRKÜ SÖYLEME DİLEĞİ

Tatlıses'in uğradığı silahlı saldırı nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını belirten 61 yaşındaki David Groom, "Yaralandığını öğrendiğimiz zaman çok üzüldük. Kendisine hayranız ve dinlemeyi çok seviyoruz. Onun söylediği türküleri seslendirerek Ölüdeniz’den destek olmak istedik. Umarım bir gün Tatlıses’le birlikte karşılıklı türkü söyleme fırsatımız olur" dedi.

Ölüdeniz Belediyesi Sanat Evi Müdürü Coşkun Karabulut da, "İbrahim Tatlıses vurulduğunda İngiliz arkadaşlarımız çok üzüldü. 'Destek olmak istiyoruz' dediler. Ben de türkü söylemelerini önerdim. Provalar tamamlandıktan sonra konser vermek için sahneye çıkacaklar" dedi.

Ölüdeniz Belde Belediye Başkanı CHP'li Keramettin Yılmaz da, İbrahim Tatlıses'i konser vermesi için Fethiye'ye davet etti.



SŞ(HA/COŞ)