Olimpos tatil merkezinde düzenlenen şenliğe, çeşitli üniversite ve kaya tırmanış kulüplerinden 70 sporcu katılıyor. 3 gün sürecek tırmanış şenliği kapsamında sporcular, Olimpos'taki rotalarda kaya tırmanışları yapacak.

AÜ Kaya Tırmanışı Topluluğu akademik danışmanı ve Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu okutmanı Güray Ekici, her yıl düzenlenen kaya tırmanışı şenliğine katılımın yüksek olduğunu söyledi. Kaya tırmanışı şenliği gibi organizasyonlarla insanlara doğa sevgisi, doğada hayatta kalmayı, doğal yaşam ve doğa eğitimi vermeyi amaçladıklarını kaydeden Ekici, aynı zamanda farklı sporcularla bir arada bulunarak bilgi paylaşımında bulunduklarını belirtti. Şenlikte sporculara temel kaya tırmanış teknikleri, rotalar, alınması gereken güvenlik tedbirleri hakkında bilgiler verileceğine de değinen Ekici, tırmanış şenliğinin 29 Ekim'e denk gelmesinin ise ayrı bir güzellik olduğunu söyledi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tırmanış ekibinin farklı bir rotada bugüne özel etkinlikler yapacağı şenlik, 30 Ekim'de sonra erecek.