Olay dün gece olimpik yüzme havuzunda meydana geldi. 3 metre 10 santim derinliğindeki havuzda yüzme eğitmenlerinin verdiği kursa katılan Mehmet Ataoğlu, bir anda ortadan kayboldu. Havuzda eğitim alan diğer yüzücülerin durumu fark etmesi üzerine Mehmet Ataoğlu’nun suyun dibinde hareketsiz olduğu görüldü. Yaklaşık 4 dakika baygın halde kaldığı havuzdan çıkarılan Ataoğlu’na ilk müdahaleyi olay yerinde cankurtaranlar yaptı. Daha sonra 112 Acil Servis Ambulansı ile özel bir hastaneye kaldırılarak yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

Ordu Adliyesi’nde mübaşir olarak çalışan ve evli olan Mehmet Ataoğlu'nun sağlık durumunun ciddi olduğu belirtildi.

AÇIKLAMA SOSYAL MEDYADAN

Olayla ilgili savcılık tarafından soruşturma başlatılırken Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, sosyal medya 'Facebook' hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"28 Aralık 2012 tarihinde saat 20.00 -21.00 antrenman saatlerinde ferdi olarak büyükler kategorisinde yüzmek için katılan şahıs, olimpik yüzme havuzumuzda boğulma tehlikesi geçirmiştir. Şahsa önce antrenör ve can kurtaran tarafından müdahale yapılmış olup 112 Acil Servis aranarak ambulans istenmiştir. Şahıs acilen 112 ambulansı tarafından en yakın hastaneye sevk edilmiştir."