Sakarya Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün karara çıkan dava 2008 yılında, 17 Ağustos 1999 Depremi sonrasında geçici barınmak için yapılan Alancuma Prefabriklerinde, Sosyal Güvenlik İl Kurumu denetçilerinin  yaptığı inceleme sonrasında ortaya çıktı. SGK yoklama memuru Erhan Y. kontrol amaçlı olarak Aysel G.nin kaldığı prefabrik konuta gittiginde eşi Hafiz A. ile birlikte yan yana iki prefabrikte kaldıklarını tespit etti. İki prefabrikin arasının kapı şeklinde açılmış olduğunu ve tül perde ile örtüldüğünü de belirlenince Aysel G. Hakkında rapor düzenlendi ve 2003 yılında babasının ölümü üzerine bağlanan maaşı kesildi. SGK Genel Müdürlüğü daha sonra 2 çocuk annesi Ayşel G. Hakkında suç duyurusunda bulununca 45 yaşındaki kadın hakkında 'Dolandırıcılık' suçlamasıyla dava açıldı.

KAPIYI ÇOCUKLARI GÖRMESİ İÇİN AÇMIŞ

Sakarya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara çıkan davada tanık olarak dinlenen SGK'da görevli sigorta yoklama memuru Erhan Y. kontrol için prefabrik konuta gittiğinde, Aysel G. ile eşi Hafız A'nın bitişik iki prefabrikde kaldıklarını ancak iki prefabrik arasında kapı olduğunu belirterek "Bu nedir diye sorduğumda, eski eşinin çocukları görmesi için kapı açtıklarını, eski eşiyle birlikte yaşamadığını söyledi" diye ifade verdi. Mahkemede dinlenen Aysel D.'nin komşuları da, kadının eski eşi ile aynı prefabrikte kaldığını görmediklerini söyledi.

Sanık 2 çocuk annesi Aysel G. de suçlamaları kabul etmedi. SGK’yı zarara uğrattığı iddiasıyla ilgili delil yetersizliğinden beraatine karar verdi. SGK avukatları kararı temyiz edeceklerini belirtti.

ZT(MB/COŞ)