Geçen 20 Mayıs sabahı, 6185/3 sokak üzerindeki trafo yanında ceset gören vatandaşların polise ihbarda bulunmasıyla ortaya çıkan olay sonrasında, ölen kişinin kuaförlük yapan Nazım Kurtuldu olduğu belirlendi. Olay yeri çevresindeki araştırmalar sırasında Nazım Kurtuldu’ya ait olan ve yaklaşık bir kilometre boyunca yola damlayan kan izlerine rastlandı.

"ALLAH İSTEDİ"

Polis araştırmasını sürdürürken, Karşıyaka sahil boyunda oturup konuştuğu kız arkadaşı L.Y., anlattıklarından şüphelendiği Emin Atik'i evine bırakacağı sırada, olay yeri yakınlarında gördüğü polise teslim etti. Atik'in telefon kayıtlarını inceleyen polis, en son görüştüğü kişiler arasında Nazım Kurtuldu’nun olduğunu görünce gözaltına aldı. Cinayet şüphelisi Atik'in olayın ardından evine gidip üzerini değiştirdikten sonra, elbiselerini çöp konteynerine atttığı ve kız arkadaşından yardım istemeye gittiği ortaya çıktı. Sorgusunda susma hakkını kullanan Emin Atik, adliyeye sevkedilirken cinayetin nedeni sorulunca, “Allah istedi” karşılığını verdi. Atik, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

CEPTE KORKUNÇ KAYIT

Olayla ilgili soruşturma sırasında, tecrübeli polislerin bile kanını donduran anların yaşandığı ortaya çıktı. Emin Atik’in cep telefonunu inceleyen polis, katil zanlısının, Nazım Kurtuldu’yu yürüterek yaralamasının ardından daha fazla dayanamayıp kan kaybından düştüğü yerde, bir yandan boğazını kesip, yüzünü çizerek işkence yaptığı, bir yandan da bu korkunç anları cep telefonuna kaydettiği belirlendi.

O GÖRÜNTÜLER DE DOSYADA

Halen tutuklu bulunan Atik'in hakkındaki soruşturmasını tamamlayan savcı, hakkında, canavarca hisle adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı. Karşıyaka 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davanın dosyasına, Atik'in, Nazım Kurtuldu’nun boğazını kesme anlarını, sesini ve kendi görüntüsünü kaydettiği olay anı görüntüleri de eklendi. Emin Atik’in yargılanmasına ilerki günlerde başlanacağı öğrenildi.