İznik Gölü kıyısında 12 yıl önce, Tunuslu Nizar Ben Moncef Allagui ile Cezayirli Djamel Razali, Japon turist Teppei Yamamura’yı yiyeceğine  ilaç koyduktan sonra boğarak öldürüp paralarını gasp etti. Tutuklanan Cezayirli Djamel Razali, cinayetin yanlarında bulunan ismini hatırlamadığı 3'üncü kişi tarafından işlendiğini ileri sürdü. Tunuslu Allagui ise olayla hiç bir ilgisinin olmadığını savundu.

Yargılanan sanıklardan Cezayirli Djamel Razali'ye, 5 yıl önce toplam 25 yıl hapis cezası verilirken arkadaşı olan Tunuslu Nizar Ben Moncef Allagui ise beraat etti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin suçsuz bulduğu Tunuslu sanık Nizar Ben Moncef Allagui'nin de ceza alması gerektiğini belirterek beraat kararını bozdu.

Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanmasına başlanacak Tunuslu sanık, halen firari olduğu için davanın 20'nci duruşmasına da katılmadı. Mahkeme heyeti daha önceki duruşmalara da katılmayan sanık Nizar Ben Moncef Allagui'nin yakalanması için duruşmayı erteledi.