Şefkat- Der üyeleri ile birlikte Gülşah Aktürk'ün öldürüldüğü yerde toplanan ve ellerinde Gülşah Aktürk'ün fotoğrafı ile 'Beni de korumadınız. Katilimin suç ortağı devlet', 'Devlet yine koruyamadı', 'Hepimiz kadınız hepimiz Gülşah öğretmeniz' yazılı dövizlerle basın açıklaması yapan komşuları, tutuklu cinayet zanlısı Hakan Başar'ın idamla cezalandırılmasını istedi.

Cinayet zanlısı için idam istediğini belirten Gülşah öğretmenin komşusu Ayşe Bakır, "İdam istiyorum. O nasıl Gülşah'ın kafasından ve omzundan vurduysa aynısının ona da yapılmasının istiyorum. Sadece Gülşah için değil, kim nasıl öldürülüyorsa aynı şekilde öldürülmesini istiyorum" dedi. Gülşah öğretmenin hiç kimseye zararı olmadığını belirten komşusu Sercan Sever de şunları söyledi:

"Gülşah öğretmen karşı komşumdu. Kimseye zararı olmayan hanım bir kızdı. Olayı duyduğumuz da çok büyük acı hissettik. İnanamadık şoke olduk. Hala da şoktayız. İdam cezası çıksın başka bir şey istemiyoruz."

Gülşah öğretmeninin hayat dolu bir insan olduğunu belirten komşusu Ayberk Nortcu da, "O kadar güler yüzlü birisiydi ki mutsuz olan insanı bile güldürebilecek güler yüzlü bir insandı. Aynı zamanda bir öğretmendi. Birçok örgenciyi yetiştirdi. Devlet ona sahip çıkmadı. O kadar dilekçe ve şikayette bulundu. Neden devlet sahip çıkmıyor. Ben erkek olarak utanıyorum. Böyle insanların hem yaşamasını hem de hiçbir şey yokmuş gibi sadece 20-30 yıl ceza alıp çıkmasını istemiyorum. Biz başta komşuları olarak cezalandırılmasını ve idam cezasının tekrar Türkiye'ye gelmesini istiyoruz" dedi. Protestoya katılan Gülşah öğretmenin dayısı Ali Şahin de katilin yasalar çerçevesinde en ağır ceza ile cezalandırılmasını istedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e çağrıda bulunan Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan da şöyle konuştu:

"Devlet Denetleme Kurumunu harekete geçirsin. Çünkü savcıların, savcıları cezalandırdığı pek yaygın bir şey değil. Meclis özel bir komisyon oluştulsun. Bu tür cinayetlerde ihmali bulunanlar tespit edilsin. Gülşah öğretmenimiz gibi bütün bu durumda olup da göz göre göre katledilmesinde görev ihmalinde bulunanların geriye dönük bütün dosyaları tek tek ortaya çıkarılsın. Katillerle aynı cezaya çaptırılsın ki bu tür olaylar caydırıcı olsun. Gülşah öğretmenin ölümünden sorumlu olanlar yargılanmazsa kesinlikle ruhu rahat etmeyecektir. Kendisi bir şiddet şehididir."