Merkez Selçuklu İlçesi Bağrıkurt Köyü İncirli Mevkii'nde ismini açıklanmasını istemeyen bir çiftçi, dün buğday ekili tarlasına bakmaya gittiği sırada, tarlasınınn kazılmış olduğunu fark etti. Kazılan alana yaklaştığında etrafta ceset parçalarını fark eden çiftçi, çukurda da kafatası toprağın altında gömülü, gövdesi biraz ilerde yüzeyde ceset bulunca durumu jandarmaya bildirdi.

BAŞINDAN VURULMUŞ

Jandarma ekipleri, etrafta ceset parçları, beyaz renkli tişört ve siyah tayt bulurken, cesedin gövde, kol ve bacaklarının da köpekler tarafından parçalandığını kadının başına tabancayla ateş edildiğini saptadı. Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemenin ardından parçalandığı için sadece gövde ve baş kısmı kalan ceset, ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne morguna kaldırıldı.

Jandarma çürümüş cesedin 25-30 yaşlarında bir kadına ait olduğunu, yaklaşık 5 ay önce öldürülmüş olabileceğini, gömüldüğü yerin yarım metre olması nedeniyle aceleyle gömülmüş olabilceğini değerlendirdi. Kadının kimliğini belirlemek için yurt genelinde son dönemlerdeki kayıp başvuruları incelemeye alındı. Tarlanın Konya- Afyonkarahisar karayoluna yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta olması dikkat çekti.

Cesedi jandarma tarafından çıkartılırken gören çiftçi 38 yaşındaki İsmail Yılmaz, "Jandarma ekipleri bizden kürek istedi. Biz de buraya geldik. Köpekler ceseti topraktan çıkarmışlar, kol ve bacakları yoktu. Etrafta kadın kıyafetleri vardı. Kafatası toprağın içerisindeydi ve kurşun deliğine benzer parmak büyüklüğünde delik vardı" dedi. 



HD(İA/İD)