Olay 2011 yılı Ekim ayında Atakum İlçesi Derecik Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya  göre Derecik Mezarlığı'nda güvenlik görevlisi olan Serkan Kuruoğlu (26)  ile yanına ziyarete gelen Bayram Keskinoğlu (22) arasında kız meselesi yüzünden tartışma çıktı. Tartışma bir süre sonra kavgaya dönüşünce, Serkan Kuruoğlu kendisine tabancayla ateş eden Bayram Keskinoğlu'na, üzerindeki tabancayla ateş ederek ayaklarından yaraladı. Kuruoğlu'nun yanında olan arkadaşı Mehmet Kabacı (22) da yere düşen Keskinoğlu'nun başına 1 el ateş ederek öldürdü. Ardından da yanlarına çağırdıkları Kadir Yıldız (23) ve Naci Gül (36) ile birlikte ceseti ormanlık alana götürüp kazdıkları mezara gömdü. Bir süre sonra da cesedi çıkartıp ormanlık alanda kül olana kadar yaktılar.

Cinayetin ardından Bayram Keskinoğlu'nun ailesi polise giderek kayıp başvurusunda bulundu. Polis olayla ilgili başlattığı soruşturma sonrası Keskinoğlu'nun öldürüldüğünü belirleyip olayla ilgili 15 kişiyi gözaltına aldı. İfadelerinin ardından nöbetçi mahkeme Serkan Kuruoğlu, Kadir Yıldız, Mehmet Kabacı, Kemal Kuruoğlu (19), Murat Kuruoğlu (20), Naci Gül ve Cihan Demir'i (19) tutuklarken, 8 kişiyi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen Mart ayında yapılan duruşmada, Mehmet Kabacı ve Serkan Kuruoğlu'nun tutukluluk hali devam ederken, diğer tutuklu sanıklar ise serbest kaldı. Bugün yapılan duruşmada ise 2 tutuklu sanık hazır bulundu. Duruşmada ifade veren sanık Serkan Kuruoğlu, "Amacımız öldürmek değildi. Bize ateş edince kendimizi savunduk. Pişmanım" dedi. Diğer tutuklu sanık Mehmet Kabacı ise, "Ailesine başsağlığı diliyorum. Pişmanım. Böyle olmasını istemezdim" diye konuştu.

İfadelerin ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanıklar Serkan Kuruoğlu ve Mehmet Kabacı'yı tahrik altında cinayeti işledikleri ve mahkemedeki iyi hallerini gözönünde bulundurup adam öldürmek suçundan 12'şer yıl 6'şar ay, ateşli silahlar kanununa muhalefet suçundan da 10'ar ay hapis ve 500'er TL para cezasına çarptırdı.

Suç delillerini gizleme ve yok etme suçundan tutuksuz olarak yargılanan 5 sanık 3'er yıl 4'er ay hapis cezası alırken, olay tarihinde yaşı küçük olan C.D. ise aynı suçtan 2 yıl 2 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Suç delillerini bildirmeme iddiasıyla tutuksuz yargılanan 7 sanık da beraat etti.



HÇ(MS/AAA)