Kuşadası Belediyesi’nden emekli işçi E.İ. (49) önceki gün polise başvurarak, eşi Rabia İ.’nin kayıp olduğunu ve hayatından endişe ettiğini belirtti. Başvuru üzerine başlatılan soruşturmada öldürüldüğü anlaşılan Rabia İ. cinayetiyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Şüpheli olarak gözaltına alınan Kuşadası İlçesi Türkmen Mahallesi’ndeki Kutay Apartmanı’nda yaşayan tezgahtar E.M.P.'nin (38), cinayeti ayrıntılarıyla anlattığı öne sürüldü.

'ÇEKİÇLE DEFALARCA VURDUM'

Şüpheli E.M.P. ifadesinde Rabia İ. ile işyerinde tanıştıklarını, zamanla yakınlıklarının ilerlediğini söyledi. Bahis oynamak için Rabia İ.'den toplam 18 bin lira borç aldığını, 10 bin lirasını iade ettiğini, parayı elden verdiği için kendisinden bir kağıt aldığını belirten E.M.P. şunları anlattı:

"8 bin lirasını ise ödemeye çalışıyordum. Olay günü eşim işe gitti, çocuklarımı okula bıraktıktan sonra dışarda Rabia ile buluştuk. Benden parasını istedi. Bana zaman vermesini söyledim. Ancak hakaret etti. Bunun üzerine ayrılıp eve gittim. Yarım saat sonra eve geldi. Oturup bir portakal suyu içtik. kendisini sakinleştirmeye çalıştım. Bana hakaret edip vurmaya başladı. Bir ara gözüm masanın üzerindeki çekice ilişti. Aldım ve vurdum, kaç kez vurduğumu ve darbelerin neresine geldiğini hatırlamıyorum. Halının üzerine yığıldı. Yere kan damlamasın diye başına poşet geçirdim. Kolay taşımak için de el ve ayaklarını arkadan bağladım. Bataniyeye sarıp otomobilimin bagajına koydum. Yeniköy yolundaki boş araziye gidip bir çukur kazdım. Çukura sürükledikten sonra, otomobilin bagajında kirlenen çocuklarımın kitaplarını da üzerine atarak benzin döküp yakmaya çalıştım. Sonra üstünü toprakla örttüm."

'İLİŞKİMİZİ EŞİM BİLİYORDU'

Zaman zaman buluştuğu Rabia İ. ile ilişkisini eşinin de bildiğini iddia eden E.M.P., "Benim evimde birkaç kez ilişkiye girdik. Bunu eşime de söyledim. Beni sık sık rahatsız edip ilişkimizi görüntülediğini söyleyerek şantaj yapıyordu. Benim eşimden boşanmamı kendisiyle evlenmemi istiyordu" dedi.

Olayı planlamadığını öne süren E.M.P, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

CESET, GÖSTERDİĞİ YERDE BULUNDU

Cinayet şüphelisi E.M.P.’nin savcı nezaretinde gösteriği yerde yapılan aramada bulunan ceset otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırılırken, Rabia İ.’nin yakınları kadının daha önce polise gidip E.M.P.’den şikayetçi olduğunu ve koruma talep ettiğini önü sürdü. Ancak, poliste yapılan incelemede herhangi bir başvuru kaydının  bulunmadığı bildirildi. Rabia İ.’nin bugün toprağa verileceği belirtildi.



LS(İÖ/COŞ)

E.M.P.   :Emre Mustafa Pat

Rabia İ. :İnceoğlu

E.İ.       :Ertan İnceoğlu