Mayıs 2011'den itibaren 3 aylık gönül ilişkisinin ardından ayrılmak isteyen Sibel Yılmaz'ı bağ evine kaçırıp basit tıbbi müdahale ile iyileşebilir şekilde yaraladığı iddia edilen Anıl Tezcan, 14 Aralık 2011'de tutuksuz yargılandığı davanın duruşmasına tabanca ile geldi. Anıl Tezcan, adliyenin önünde karşılaştığı Sibel Yılmaz'ı tabanca ile öldürürken, akrabası Özkan Öztürk'ü de yaraladı.

'Tasarlayarak adam öldürmek' ve 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçundan biri ağırlaştırılmış 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Anıl Tezcan, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen ikinci duruşmada hakim karşısına çıktı. Duruşmada, Sibel Yılmaz'ın yakınları ve avukatlar da hazır bulundu.

Hakim, sanık Tezcan'ın, daha önce Sibel Yılmaz'ı bağ evine kaçırıp yaraladığı iddiasıyla yargılandığı Alaplı Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki davanın kararını okudu. Hakim, geçen hafta sonuçlanan davada sanık Anıl Tezcan'ın 6 ay hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Davayla ilgili kararın kayıtlara geçirilmesinin ardından sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sanık avukatı, müvekkilinin cinayeti ağır tahrik altında işlediğine dair yazılı savunmasını mahkeme heyetine sundu. Avukat ayrıca, cinayet öncesi müvekkilinin cep telefonuna bilinmeyen numaralardan, "Sen gay misin? Sen topsun" yazılı mesajlar gönderildiğini ileri sürdü. Duruşma, tanıkların dinlenmesi ve yazılı savunmaların incelenmesi için ertelendi.



GG(EE/BT)