Faik KAPTAN/İSTANBUL, İSTANBUL'daki havalimanlarında olası bir afet durumunda gerekli lojistik desteğin sağlanması amacıyla İstanbul Atatürk Havalimanı’nda “Havalimanlarının Afetlere Hazırlık Eğitim Programı “ çalışmalarına başlandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, toplantının açılışında eğitim programının çok önemli olduğunu belirtti ve katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Atatürk Havalimanı Dışhatlar Terminali ‘Ali Sürmen Toplantı Salonu’nda eğitim çalışmalarının başlaması nedeniyle bir konuşma yapan Deutsche Post DHL Kurumsal İletişim ve Kurumsal Sorumluluk Direktörü Christof Ehrhart, Türkiye’nin son derece gelişmiş bir ülke olduğunu ancak afet sonrası dönemlerde, özellikle lojistik konusunda, özel gereksinimlere ihtiyaç duyulduğunu belirtti.


Ehrhart, şunları söyledi:

“ Kısa adı GARD olan Havalimanlarının Afetlere Hazırlık Eğitim Programı girişimimiz, afet sonrası lojistik konusundaki uzmanlığımızı, afetler yaşanmadan önce yerel uzmanlara aktarma fırsatını sunuyor. GARD, doğal afetler sonrasındaki olağan yönetim faaliyetlerine önemli ve verimli bir katkı sağlıyor. Bu konuda Türkiye’deki yetkililerle birlikte çalışma fırsatını bulmaktan mutluluk duyuyoruz. Uluslararası lojistik ve hızlı hava taşımacılık sektörünün lider şirketi DHL’in, havaalanı lojistik yönetimindeki uzmanlığına dayanarak, afet durumlarında gerekli lojistik desteğin sağlanması amacıyla, 'Yaşam Sorumlulukları' başlığı altında sosyal sorumluluk stratejisinin bir parçası olarak kurulmuş olan girişimi 'DHL Afet Müdahale Ekibi', Türkiye’deki çalışmalarını özveri ile sürdürüyor. Bu kapsamda uluslararası alanda yapılan işbirliğini Türkiye’ye taşıyan DHL, UNDP Türkiye (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) işbirliği ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin de katkılarıyla İstanbul havalimanlarında “GARD – Havalimanlarının Afetlere Hazırlık Eğitim Programı”nı uygulamaya başladık. “

 


AKAVİ: DESTEĞE HAZIRIZ


GARD programının, afet yönetiminin profesyonelleştirilmesi açısından çok yararlı bir girişim olduğunu vurgulayan DHL Express Türkiye ve Fransa CEO'su Michel Akavi ise, "220’den fazla ülke ve bölgede operasyon yürüten Deutsche Post DHL Grubu olarak, kurumsal sorumluluk bizim için büyük stratejik öneme sahip. Üzerinde çalıştığımız ve yaşadığımız dünyaya bir katkıda bulunmak, işimiz kadar değerli. GARD programı sayesinde, ne yazık ki hayatın bir gerçeği olan doğal afet süreçlerinde, yuvamız olarak gördüğümüz havalimanlarımızda meslektaşlarımızla desteğe hazırız ” dedi.

 


FK (MK) (FOTOĞRAF)