Türkiye'de ve özellikle Doğu'da okuyan sayısının Avrupa ülkelerine oranla çok düşük olduğunu söyleyen Genç Birikim Dernek üyeleri kolları sıvadı. 7'den 70'e okuma alışkanlığını kazandırmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Genç Birikim Dernek Başkan Yardımcısı Gökhan Altıok, "Kitap okuma alışkanlığını özellikle insanların boş oturduğu kahvehane ve kafelerde yaygınlaştırmak için harekete geçtik. Üyelerimiz gittikleri bu gibi yerlerde birer saat kitap okuyor. Bu eylemi yaklaşık bir ay sürdüreceğiz. Amacımız bunu bizim gibi derneklerle işbirliği kurup Türkiye'nin her iline yaymak" dedi.

Bir yıldır derneğin üyesi olduğunu söyleyen Alparslan Üniversitesi öğrencilerinden Rüya Tavukçu, toplumsal farklılık yaratmak adına kitap okuma eylemi başlattıklarını söyledi. Tavukçu, "Eylem demek sadece bağırıp çağırmak değildir. Kitap okumak da bir eylemdir. Çevremizdekiler yaptığımız bu çalışmanın yararlı olduğunu görerek bize katılmaya başladılar. İşyerlerindeki garsonlar bile kitap okumaya başladılar. Yaptığımız işin çok nitelikli olduğunu anladık. Amacımız kitabın, tramvaylarda, otobüslerde, trenlerde ve hatta bir kaldırım üzerinde bile okunmasını sağlamak" diye konuştu.

Muş'taki ve kafe ve kahvehane sahipleri de dernek üyelerinin bu eyleminden memnun olduklarını ifade etti. Esnaf, "Şunu biliyoruz ki okuyan adamdan zarar gelmez. İşyerlerimizde kütüphane oluşturmayı da düşünüyoruz" dedi.