İstanbul Beylikdüzü eski Belediye Başkanı Vehbi Orakçı memleketi olan Erzurum'un Horasan ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde 4 derslikli ilköğretim okulu yapılması için düzenlenen törende Vali Sebahattin Öztürk, Horasan Kaymakamı Emre Çınar, işadamı Vehbi Orakçı, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Vehbi Orakçı'nın babası Reşat Orakçı hazır bulundu. İşadamı Vehbi Orakçı'ya eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür eden Vali Sebahattin Öztürk, Horasan ilçesine bağlı köylerde okula ihtiyacı olduğuna işaret etti. Vali Öztürk, "Hem belediye başkanı, hem hayırsever olarak okul yaptırması çok güzel birşey. Güzel bir mürüvvettir okul yaptırmak. Tebrik ediyorum" dedi.
Devletin tanıdığı imkanlarla okuduğunu anımsatan işadamı Vehbi Orakçı, daha önce hayırseverleri motive ederek okul yaptırdığını, şimdi ise sıranın kendisine geldiğini vurguladı. Vehbi Orakçı şunları söyledi:

"Muammer Güler 1980-82 döneminde Horasan Kaymakamıydı. Muammer Güler, köyümüze gelmişti. O dönem ilkokulu bitirmiştim. Köyümüzde ortaokul olmadığı için hayvancılıkla uğraşan babama yardım ediyordum. Muammer bey, benim orta okula neden gitmediğimi sordu. Okumak istediğimi ancak  köyde okul olmadığı için gidemediğimi söyledim. 'Gel arabama bin seni okula kaydettirmeye götüreyim' dedi. Sonra biz Horasan'daki YİBO gittik. Okula 1,5 yıl ara vermiştim ve kayıt dönemi değildi. Müdür alamayacağını söyleyince tekrar Kaymakam beyin yanına gittik. Müdüre 'Biz sahip çıkmazsak ne olacak bu çocuklar' dedi ve kaydettirdi. Okudum ben İstanbul'da belediye başkanı olduğum dönemde Muammer Güler de İstanbul valisiydi. İnşallah memletimize güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Annem ben 9 yaşındayken kardan yollar kapalı olduğu için sağlık ocağında kaldı ve rahmetli oldu. Babamın çok büyük emekleri var. 32 yıldır evlenmedi, bize hem annelik hem de babalık yaptı. Okul yoktu okuyamadım.  Dolayısıyla hizmetin yokluğunu çeken iş adamı, siyasetçi  olarak inşallah bundan sonrada bölgemize hizmet yapacağız."

Vali Sebahattin Öztürk'le Vehbi Orakçı'nın imzaladığı protokole göre okula, 'Horasan Yeşilyurt Vehbi Orakçı İlköğretim Okulu' adı verilecek. Köydeki 4 derslikli okul, kaloriferli olacak bu yıl sonuna kadar tamamlanacak.
 
HP(KS/AAA)