Olay, Eskiizmir Caddesi'ndeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda bugün saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Okulun 8'inci sınıf öğrencisi H.K., dün sabah okula geç kaldığı gerekçesiyle Fen ve Teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durakan tarafından geç kağıdı alması için okul müdürünün yanına gönderildi. Bugün de aynı şekilde geç kalan H.K., öğretmen Durukan tarafından yine müdürün odasına gönderildi. Bunun üzerine derse girebilmek için izin kağıdı alan H.K., kağıdı öğretmen Durukan'ın yüzüne fırlatıp kendisini bıçaklamakla tehdit etti.

POLİSTEN YARDIM İSTENDİ

Diğer öğretmenlerin anlatımına göre, Rabia Sevilay Durukan, öğrencisi tarafından tehdit edildiğini okul yönetimine bildirdi. Okul yönetimi de polise haber verdi. Söz konusu ders saatinde bugün okula gelen polisler, bir süre okulda kaldıktan sonra ayrıldı. H.K., ders bitip, polislerin de ayrılmasının ardından, yakındaki evine gidip ekmek bıçağını alarak annesine de "Kendimi de herkesi de bıçaklayacağım" diye bağırdıktan sonra hızla evden çıkarak tekrar okula döndü. 

Öfkeli genç, bu sırada bir başka sınıfta ders veren Rabia Sevilay Durukan'ı öğrencilerin gözü önünde karın ve kalçasından bıçaklayarak, ağır yaraladı. Şoke olan öğrenciler çığlıklar atarken, kanlar içinde yere yığılan öğretmen Durukan, koşan meslektaşları tarafından yakındaki Özel Baki Uzun Hastanesi'ne kaldırıldı. Hemen ameliyata alınan Durukan, yapılan tüm müdahalerere karşın kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Olayın ardından öğretmenleri tarafından etkisiz hale getirilen öğrenci H.K. ise çağrılan polislere verildi. Gözaltına alınan H.K., Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Bu arada, Durukan'ın bıçaklandığı haberini alan öğrenci ve meslektaşları hastaneye akın etti. Ancak acı haberle hepsi gözyaşlarına boğuldu.

MESLEKTAŞLARINDAN TEPKİ YAĞDI

Olayın kısa sürede duyulmasının ardından çok sayıda veli de okula gelip, çocuklarını alıp evlerine götürdü. Bu sırada olaya tanık olan öğrencilerin de sürekli ağladıkları görüldü. Rabia Sevilay Durukan'ın, adını vermek istemeyen bazı meslektaşları da okullarında can güvenliklerinin olmadığını, öğrencilerin en ufak bir olayda benzer şiddete başvurduklarını, polislerin de çok sık denetimlerde bulunmamalarından dolayı, özellikle okul çıkışlarında büyük korku yaşadıklarını dile getirdi.

Rabia öğretmenin yeğeni Hakan Öztüzün ise "Kendisi bir öğrencisine geç kalmasından dolayı başvurduğu prosedür sonrasında bıçaklanmış. Görevini yaptığı sırada bıçaklanmış. Sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.



TY(AÖ/SS)