Kepsut Cumhuriyet İlkokulu 2-A sınıfı öğrencisi Beyza Betül Akgül, dün saat 14.30'da teneffüste, okul bahçesinde oynarken başına üçüncü katın yangın merdiveni korkuluğundaki 20 santim eninde, 70 santim uzunluğunda ve 2 santim kalınlığındaki mermer düştü. Bir anda kanlar içinde yere yığılan küçük Beyza Betül, öğretmenleri tarafından Kepsut Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kafatasında çatlak olduğu ve beyinde kısmi kanama bulunduğu belirlenen küçük kız, ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Tedavisi süren Beyza'nın sağlık durumunun iyi gittiği öğrenildi.

Beyza Betül’ü bu sabah tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Kepsut İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Durmuş, doktorların öğrencinin durumunun iyiye gittiğini söylediğini açıkladı. Durmuş, “Beyza'nın annesi ve doktoruyla konuştum. Öğrencimizin bilinci açık. Şimdilik ameliyata gerek görülmemiş. Kafatasındaki çatlağın da kendiliğinden kaynayacağı söylendi. En büyük dileğimizi bu yavrumuzun bir an önce sağlığına kavuşması” dedi.

İki gün daha yoğun bakım ünitesinde tedavisine devam edilecek Beyza Betül’ün gelişmelere göre servisteki odalardan birine alınabileceği bildirildi. Öte yandan, doktarlar, anne Elif Sayar’a yoğun bakımdaki kızının görmesi için kısa bir süre izin verdi.



HD(İÖ/AK)