Pİ Okulları ve Pİ Koleji Genel Koordinatörü Sinem Akın, öğrencilerin cep telefonlarını kullanmasına getirilen bir yasak olmadığını, okul disiplini gereği uygulandığını bildirdi. Cep telefonu kullanımı ve kız öğrencilerde makyaj yasağının sadece okul giriş-çıkış saatlerinde uygulandığına dikkati çeken Akın, bu yöndeki uyarının kayıt yaparken öğrenci ile velisine açıkca belirtildiğini söyledi. Sinem Akın, şunları söyledi:

"Okulda her öğrenci için özel dolapların bulunuyor. Derse girecek öğrenciler cep telefonlarını bu dolaplara koyup, okul çıkışına kadar kullanmaması gerekiyor. Ailesi ile talefonla iletişim kurmak isterse, okulumuzun telefonlarını kullanabilmektedir. Makyaj malzemelerinin okula getirilmesi tamamen yasaklanmıştır. Bu kuralara uymayarak cep telefonu ile makyaj malzemesini ders sırasında üzerinde tutan ve bu sırada mesajla ve sesli görüşmeler yapan öğrenciler, dersin ahengini bozduğu için bu yasak gereği ani bir arama yaptık ve derste bulunan 300 öğrencimizin üzerindeki cep telefonu ve birçok kız öğrencilerimizin okula getirmesi yasak olan ders sıralarında kullandığı makyaj malzemelerine el koyduk."

Akın, kaliteli eğitimi ve disiplin kuralları gereği ilk uygulamalarında öğrencilerin ders sırasında üzerinde bulundurduğu telefon ve makyaj malzemelerine 15 gün süre ile el konulduktan sonra kendilerine iade edileceğini belirtti.



ÜK(AY/İD)